Posetioci Štranda danas pomažu lečenje Novosađanke Radenke Rističević

Posetioci Štranda danas, 26. juna u okviru akcije Humanitarni ponedeljak mogu pomoći lečenje Novosađanke Radenke Rističević.
Ulaz na plažu se ne naplaćuje, već se donacije mogu ostaviti u kutije kraj uilaza na kupalište.
Radenka ima 42 godine, majka je sedmogodišnje devojčice, supruga, ćerka. U maju 2018. godine je teško obolela od tumora želuca i limfnih čvorova. Hitno je operisana i u potpunosti su joj odstranjeni želudac, limfni čvorovi i žuč. 
Usledilo je lečenje, terapije, zračenja, a nakon toga rehabilitacija. Sredinom aprila 2022. godine Radenka je dobila jake bolove u stomaku i nakon hitnog prijema u bolnici dijagnostikovan joj je tumor na debelom crevu. Operisana je i odstranjeno joj je 70 centimetara debelog creva, deo jetre, pankreasa i slezina. 
 
Dosadašnje lečenje je porodica sama finansirala, ali ovaj put joj je potrebna pomoć svih humanih ljudi koji mogu i žele da pomognu. Sredstva su neophodna kako bi se nastavilo lečenje u inostranstvu, za hemioterapije, imunoterapije, specijalističke preglede, hiperbaričnu komoru, laboratorijske analize i lekove, vitamine i suplemente.
 
U prethodnoj akciji prikupljanja sredstava za lečenje Bojana Matavulja prikupljeno je ukupno 287.940 dinara. 
 
Svi koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.
  • Neko iz mase

    25.06.2023 15:38
    može i SMS 1289 na broj 3030 humanitarna organizacija budi human za Radenku.
  • Ceca

    25.06.2023 15:22
    SMS
    Stavite sms na koji moze da se uplati

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.