Prica: Dunav kod Štranda bezbedan za kupanje, voda hemijski i bakteriološki ispravna

Voda u Dunavu kod Štranda je hemijski i bakteriološki ispravna, izjavila je portparolka Zelenila Jelena Prica i istakla da je analizu vode uradio Institut za javno zdravlje Vojvodine.
Prica: Dunav kod Štranda bezbedan za kupanje, voda hemijski i bakteriološki ispravna
Foto: 021.rs
"Na osnovu rezultata fizičko-hemijske analize vode, ona je umerenog hemijsko-ekološkog statusa, odgovara propisanim zahtevima za III klasu površinske vode, i može se koristiti za kupanje i rekreaciju. Kupanje na Štrandu je sada dozvoljeno", izjavila je Prica za Tanjug.
Ona je dodala je i da je kupanje ranije bilo zabranjeno zbog visokog vodostaja Dunava.
"I pored toga što je postojao akcident sa naftnom mrljom, vremenske prilike su bile takve da je i temperatura vode bila niska i da je vodostaj Dunava bio visok, pa je kupanje svakako bilo zabranjeno iz bezbednosnih razloga. Naši spasioci su pratili stanje na vodi i čekali kada će dozvoliti kupanje", rekla je Prica.
 
Mrlji koja je nastala od curenja 35.000 litara pogonskog goriva u Dunav, ušlo se u trag i ona je uspešno otklonjena, navodi Tanjug.
  • Ha

    27.06.2023 13:40
    Ha
    Kako da ne. Zadnji put sam plivala na Štrandu pre 35 godina, nema šanse da BiH ušla u to smece.
  • Nesa

    27.06.2023 12:47
    Nesa
    Da kako da ne…evo Pokémon vodu direktno iz Dunava koliko je bistra i cista! Dali ste vi normalni? Pukla sezona i nebi me zacudilo da ti plate kupanje…gospodo ubrzo cete odgovarati za pokusaj obmane gradjana sto je krivicno delo za koje se ide u zatvor!!! Pa vi jos Malo lupetajte…mozda vam uzmu kao olaksavajucu okolnost?! Mrsss
  • Hm...

    27.06.2023 12:22
    Šta bi se desilo da se nađe neka budala, da baci šibicu u Dunav?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti