Četiri novosadska javna preduzeća dobijaju nove direktore - podsetite se ko ih sada vodi

Četiri novosadska javna preduzeća uskoro će dobiti direktore u novim mandatima.
Četiri novosadska javna preduzeća dobijaju nove direktore - podsetite se ko ih sada vodi
Foto: 021.rs
Reč je o "Zoohigijeni i veterini", "Tržnici", "Čistoći" i "Vodovodu i kanalizaciji".
Odluku o raspisivanju konkursa za ova četiri radna mesta doneće odbornici na predstojećoj sednici Skupštine grada, u petak 30. juna.
Na čelu "Zoohigijene" je od 2019. godine diplomirana veterinarka Ivana Kukin, a koja u ovom javno-komunalnom preduzeću radi od 2014. godine.
 
Direktor "Tržnice" u v.d. statusu je diplomirani inženjer drumskog i javnog gradskog saobraćaja Vladimir Stojković, koji je od prethodno bio član Gradskog veća za komunalne poslove. U javnoj upravi je od 2002. godine, a takođe je pomoćnik gradonačelnika Novog Sada.
 
Na čelu preduzeća došao je silom prilika - u fabruaru ove godine je zvanično raskinuta koalicija Srpske napredne stranke sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, što je uslovilo i kadrovske promene u preduzećima koje su do tada vodili članovi LSV. Tako je Damir Kondić (LSV) napustio čelo "Vodovoda", a na njegovo mesto je došao Uroš Lončar (SNS), dotadašnji direktor "Tržnice". Stojković je potom preuzeo "Tržnicu".
 
Kako smo pomenuli, "Vodovod" trenutno vodi diplomirani ekonomista i master prava Uroš Lončar, u v.d. funkciji. Za razliku od ovih političkih potresa u tri preduzeća, u "Čistoći" je do kadrovskih promena došlo nakon što je iz gradske koalicije početkom februara izašao Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS).
Tada je ostavku na funkciju direktora "Čistoće" podneo Vladimir Zelenović, koji je vodio preduzeće 10 godina kao član najpre SPO, a potom POKS. Njegov posao preuzeo je Donald Božić, koji radi u ovom komunalnom preduzeću od 2002. godine.
 
Svi direktori biće imenovani na period od četiri godine, a nakon što budu raspisani, konkursi će biti otvoreni 30 dana.

Komentari 24

  • Bojan

    28.06.2023 12:40
    @@kamencani

    Naprednjački glasači iz divljih naselja dobijaju svoje po dogovoru.
  • @pobesneli radnik

    28.06.2023 12:09
    Protent sns NS
    Druzeee ima još novih ugovora,od juce…
    Čisto da se zna da znamo! Za neke može,dok oni koji su najzaslužniji za fotelje sns glavonja nisu i nikada neće biti nagradjeni. Videcete i koji su podobni pa ih stranka šalje sredinom jula u CG
    Brzo će izbori…našu podršku vise nemate
  • Pobesneli radnik

    28.06.2023 07:13
    Obećanja
    I šta ce biti sada? Hoće li neko od njih uzeti nas iz protenta ili će i dalje go sns i Cvija da se prave slepi kod ociju? Izbori idu…pa kako oni prema nama,tako ćemo i uzvratiti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti