Oblaci, dešavanja i haotični saobraćaj: Ovo je predstojeća sreda u Novom Sadu

Poslednja junska sreda Novosađanima donosi niz zanimljiv dešavanja, ali i moguću kišu.
Oblaci, dešavanja i haotični saobraćaj: Ovo je predstojeća sreda u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Temperatura se taman stabilizovala, ali ove srede će malo da opadne. 

U novom vodiču kroz dan pred nama saznajte kakvo će biti vreme, šta je bitno da imamo u vidu u saobraćaju i gde možemo u večernjim satima da se provedemo.

Vreme
 
Sreda bi mogla da nam donese padavine, a meteorolozi kažu da je blagi pad temperature siguran. Ujutro će biti 15°C, a najviša dnevna temperatura biće 21°C.
 
Tokom dana biće pretežno oblačno. Vreme generalno neće pogodovati meteoropatama i hroničnim bolesnicima, koji mogu da očekuju uobičajene tegobe, poremećaj sna, te bolove u mišićima i zglobovima. 
 
Savetuje se umerena fizička aktivnost.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Za saobraćaj je (bez ikakvih najava) zatvorena Venizelosova ulica, a razlog je obnova puta. Alternativni putni pravci su Put šajkaškog odreda, ulica Bajči Žilinskog i Beogradski kej, a ova izmena važiće do 18. jula.
 
Završena je prva etapa radova na Bulevaru oslobođenja, na deonici od Narodnog fronta do Bulevara cara Lazara. Sada su u toku radovi na suprotnoj kolovoznoj traci na istoj deonici i zbog njih će do 3. jula privremeno biti izmenjen saobraćaj.
 
Na Bulevaru Jaše Tomića 2 počeli su radovi na rekonstrukciji vrelovoda i šahta kod Toplane "Sever", ali dobra vest je da neće doći do izmene u saobraćaju.
 
Delovi Novog Sada, Futoga i Rumenke u sredu neće imati struje. U Novom Sadu će u jutarnjim satima bez struje biti delovi Klise, odnosno Petra Drezgića i delovi Temerinske, a u Futogu struju neće imati delovi Železničke ulice. 
 
Inače, građani su se izborili da delovi ulica Augusta Cesarca i Laze Kostića postanu jednosmerni. Ulica Augusta Cesarca postala je jednosmerna od Ulice Vase Pelagića do Ulice Laze Kostića, sa novim 21 parking mestom. I Ulica Laze Kostića je jednosmerna, od Ulice Augusta Cesarca do Ulice Petra Drapšina, sa 23 nova parking mesta. 
 
U Rumenki će bez struje od 8 do 10 sati biti Betonska i asfaltna baza, kao i Metalum.
Gde ići?
 
Ljubitelji automobila u sredu se, od 16 sati, okupljaju na Trgu slobode u okviru "OneLife Rally" godišnjeg događaja.
 
Interesantno muzičko veče biće u KC Lab, gde dolaze članovi Del Arno benda - njihova "duvačka sekcija" pod nazivom "Jah Horns". Tu će biti i lajv DJ muzike, a sve počinje u 18 časova.
 
Izlaganje o LGBT+ istoriji Jugoslavije upriličiće Laura Pejak u Crnoj kući. Početak je u 19 časova.
 
Radionica izrade murala od blatnih maltera u serijalu "Almaški lep" u sredu će biti u Svilari od 18 časova. U isto vreme će posetioci ove kulturne stanice moći da prisustvuju razgovoru sa osnivačem Manuala Sinišom Žarinom, koji je osnivač Manual muzeja zaboravljenih umetnosti.
 
Turbo-folk tematski kviz održaće se u Kaffa baru, a počinje u 19.30.
 
"Idem putem pa zagrlim drvo", komedija s Andrijom Miloševićem, igra se u Srpskom narodnom pozorištu. Počinje u 20 časova.
 
Ljubitelji stend-ap komedije mogu da dođu ove srede u Dom kulture i poslušaju Srđana Dinčića. Start je u 20 časova.
 
Još jedno književno veče održava se u Crnoj kući, a gošća je ovogodišnja dobitnica NIN-ove nagrade Danica Vukićević. Počinje u 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti