FOTO: Najboljim učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola dodeljene Vidovdanske nagrade

Učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima prošle školske godine, u Gradskoj kući uručene su Vidovdanske nagrade.
FOTO: Najboljim učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola dodeljene Vidovdanske nagrade
Foto: Grad Novi Sad
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i predsednica Skupštine grada Jelena Marinković Radomirović su im tom prilikom u Svečanim salonima na Petrovaradinskoj tvrđavi uručili pohvalnice koje se dodeljuju svake godine povodom Vidovdana, a nagrada se sastoji i od novčanog iznosa koji zavisi od osvojenog mesta.
"Grad Novi Sad je ustanovio Vidovdansku nagradu pre osam godina, a danas je uručenje ove nagrade tradicija i jedan od najlepših događaja u našem Novom Sadu. Obezbedili smo sredstva u iznosu od 15,7 miliona dinara, a što je u odnosu na prethodnu godinu više za 4,7 milona dinara, a to je zato jer ste vi draga deco sve bolji i bolji. Pored ovih nagrada, iz budžeta grada obezbedili smo i sredstva za četiri Vidovdanske nagrade za postignute izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti, na šta smo posebno ponosni", rekao je Đurić. 
U ime svih nagrađenih novosadskih škola prisutnima se obratio  Radivoje Stojković, direktor Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" koja je u školskoj 2022/23 bila najuspešnija.
 
"Želeći vam da nastavite da nižete uspehe na takmičenjima, želim vam i da nikada ne prestanete da se takmičite sa samimim sobom, da svakog dana pomerate granice i da od onog što je bilo nedostižno pravite dostižno. Među vama su, siguran sam, i budući dobitnici svih najvećih gradskih priznanja, Oktobarske i Februarske nagrade. Radeći na svom obrazovanju i stručnosti dajete najveći doprinos ovom Gradu i celoj državi", izjavio je Stojković.
 
 
U ime nagrađenih učenika se obratio Mihajlo Ninkov, učenik trećeg razreda Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" koji je osvojio više glavnih nagrada na državnim, regionalnim i međunarodnim takmičenjima i smotrama u oblasti fizike, koji je ujedno i dobitnik Vidovdanske nagrade.
 
"Neka ova nagrada bude podsticaj svima nama da težimo ka vrhunskim rezultatima i da sanjamo velike snove", rekao je Ninkov.
 
U ovoj školskoj godini, dodeljeno je 1.105 Vidovdanskih nagrada, i to za ukupno 909 učenika, od čega 596 nagrada za 503 učenika osnovnih škola i 509 nagrada za 406 učenika srednjih škola. Pored ovih nagrada, u ovoj školskoj godini dodeljene su i četiri Vidovdanske nagrade učenicima za izuzetne rezultate, i to za osvojeno prvo mesto u pojedinačnom nastupu, nagrada u iznosu od 45.000 dinara, za osvojeno drugo mesto nagrada u iznosu od 40.000 dinara i za osvojeno treće mesto u iznosu od 35.000 dinara.
  • Jovina

    29.06.2023 15:21
    Zakon
    Jos jedino vredno sto je ostalo ucenici Jovine gimnazije, ponos drustva!
  • ТЕННИС

    29.06.2023 00:41
    Бра’о
    Једва нађох вест, а у питању је једна од најбољих традиција установљених у новије време а која је усмерена ка младима и њиховом образовању.
    Бра’о децо!!
  • Novosađanka

    28.06.2023 18:19
    bravo
    Bravo za đake i njihove profesore! Svaka čast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti