Četvrtak pred Novosađanima topliji, sunčaniji i sa mnogo zanimljivih dešavanja

Poslednji junski četvrtak u Novom Sadu biće topliji i sunčaniji.
Četvrtak pred Novosađanima topliji, sunčaniji i sa mnogo zanimljivih dešavanja
Foto: 021.rs
U gradu će biti organizovano mnogo zanimljivih dešavanja za razne ukuse i afinitete, pa vam preporučujemo da pogledate koji su to događaji koji vas zanimaju.
Kao i uvek, mi smo tu da vam donesemo sve najvažnije informacije za naredni dan. Da počnemo da prognozom...
Vreme
 
Četvrtak će u Novom Sadu biti sunčaniji i topliji. Minimalna temperatura biće 13, a maksimalna 26 stepeni. Duvaće slab zapadni i severozapadni vetar.
 
Očekuju se nešto povoljnije biometeorološke prilike za hronično obolele osobe. Astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim oboljenjima mogu osetiti izvesne tegobe, naročito u jutarnjim satima. Promenljivo raspoloženje, reumatski bolovi i glavobolja su mogući kod meteoropata.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Kaća i Petrovaradina neće imati struje. Od 11 do 12.30 časova će bez struje biti Šafarikova 8-10, 9-39, od 10 do 12 časova Rumenačka 152, 152a, a za ostale ulice i mesta pogledajte OVDE.
 
Ceo Futog neće imati vode zbog radova od 7 do 21 čas. Cisterne sa pijaćom vodom biće postavljena ispred Doma zdravlja u Proleterskoj 2 i u Ulici Rade Končara 2, ispred OŠ "Miroslav Antić". Kako kažu u "Vodovodu", postoji mogućnost da blokada vodovodne mreže bude produžena i proširena.
 
Gde ići?
 
U 20.30h u Radio kafeu održava se, sada već tradicionalni, Language club. Jezici koji se najčešće govore su srpski, engleski, ruski, nemački, španski, italijanski i poljski.
 
Tribina "Budućnost Prajda i LGBT+ prava u Srbiji", u okviru Novosadske nedelje ponosa, održaće se od 17 časova u Kulturnoj stanici Eđšeg.
 
Međunarodni dan Dunava i završetak Međunarodne regate "Vode Vojvodine" biće obeleženi na Štrandu (na Špicu) od 16 časova. Detaljan program pogledajte OVDE.
 
Projekcija filma Dejvida Kronenberga "Goli ručak" iz 1991. godine održaće se od 18 časova u Novosadskom humanitarnom centru.
 
Otvaranje festivala "Srce tame u Zenitu" održaće se od 19 časova predavanjem Zorana Paunovića "Tmina i svetlost Srca tame", a od 20.30 časova će biti projekcija filma "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse". Festival će se održati i u petak, 30. juna.
 
Premijera plesne predstave "Femine" održaće se od 19 časova u Kulturnoj stanici "Barka".
 
Koncert Neo Ansambla počeće u 20 časova u Kulturnoj stanici "Svilara", a posetioci će slušati koreografsku poemu za orkestar "La valse Morisa Ravela".
 
Premijera Šekspirove predstave "Bogojavljenska noć", u režiji Ivana Vanje Alača, biće izvedena od 20 časova na otvaranju desetog Šekspir festivala u Vili Stanković, u Čortanovcima.
 
U okviru Novosadskog muzičkog leta će od 20 časova u Sinagogi nastupati ruska pijanistkinja Marina Hudih.
Kviz veče na kome će publika pokazati svoje poznavanje važnih momenata "trke za svemir", ličnosti, filmova i svega onoga što svedoči o civilizacijskom osvajanju univerzuma održaće se od 21 čas na Trgu galerija.
 
Novosadska promocija knjige "Ptice Srbije i Evrope - vodič za raspoznavanje" održaće se od 18 časova na Prirodno-matematičkom fakultetu.
 
RHCP Tribjut sviraće od 21 čas u Lazinom Teletu.
 
Stand Up Show: COLT vs. AK47 počeće u 21 čas u KC Lab-u.
 
NBA kviz u Novom Sadu održaće se od 19.30 časova u London Pabu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti