Za investicije u plastenike i opremu za organsku proizvodnju u Vojvodini 106 miliona dinara

Za nabavku plastenika podržane su prijave 66 poljoprivrednika sa teritorije Vojvodine.
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, organizovao je danas dodelu ugovora za sufinansiranje nabavke plastenika, kao i za nabavku priključne mehanizacije, mašina i opreme za organsku proizvodnju u Vojvodini u 2023. godini.
"Ukupna vrednost investicije je 90,5 miliona dinara, od čega je na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu dodeljeno 52,4 miliona dinara, a ostatak novca će uložiti poljoprivrednici", rekao je podsekretar Aleksandar Panovski.
 
Na konkursu za nabavku priključne mehanizacije, mašina i opreme za organsku proizvodnju u Vojvodini, pravo na podsticaje je ostvarilo 18 korisnika.
Vrednost celokupne investicije je 15,4 miliona dinara, a od toga su podsticaji Pokrajinske vlade u ukupnom iznosu od devet miliona dinara.
 
"Radi se o ozbiljnim investicijama i podršci našim poljoprivrednim proizvođačima. Na taj način Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo nastavlja da ulaže u unapređenje primarne biljne poljoprivredne proizvodnje, kao i organske proizvodnje", naglasio je Panovski.
 
Kako je podsekretar istakao, cilj je da se stvore povoljniji uslovi za proizvodnju, koja će biti konkurentna, profitabilna, održiva i manje osetljiva na vremenske uslove i klimatske promene.
 
"S druge strane, podrškom organskoj proizvodnji uzimamo aktivnog udela u nastojanjima da se očuvaju zemljište, vazduh i voda", dodao je Panovski. 
  • Dejan

    28.06.2023 21:56
    Dil
    tamo gore od indjuju,delili ste 10 miliona godisnje da jos bolje rade a od Evropu ste gi dobili oko 3 miliona jura, ovo sto gi delite je mlogo sitno....
  • 28.06.2023 18:05
    Аха, органска производња, знамо.
  • Jovan

    28.06.2023 17:33
    Bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti