FOTO, VIDEO: Blokada auto-puta u Novom Sadu u fotografijama i snimcima

Blokada auto-puta kod Novog Sada je završena posle sat vremena.
FOTO, VIDEO: Blokada auto-puta u Novom Sadu u fotografijama i snimcima
Foto: 021.rs
Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja - Sve mora da stane" su se oko 18 časova okupili na parkingu kod megamarketa Roda.
Na protestu se okupilo više stotina ljudi.
Auto-put je bio blokiran u oba smera, a odmah po početku su se stvorile kolone.
 
 
Saobraćajna policija je potom vozače koji su ostali zaglavljeni usmeravala da se vrate trakama kojima su i došli.
 
 
Ostali su kamioni i autobusi koji nisu mogli da se okrenu, a jedan vozač kamiona je krenuo da se vraća vozeći u rikverc.
 
Automobil sa mađarskim diplomatskim tablicama i blinkerima je pokušao da prođe barikadu, ali ga okupljeni nisu pustili. Vozač je nakon toga odustao i vratio se.
 
Učesnici protesta su propustili nekoliko vozila da ipak prođu u smeru u kom su krenuli, među kojima je bilo i vozilo JKP "Čistoće" i automobil sa dvoje male dece.
 
 
Ovo je treća nedelja zaredom da se u Novom Sadu protestuje u okviru "Srbije protiv naselja", a u maju su bila još dva protesta pod nazivom "Sve mora da stane".
Zahtevi koji važe na svim nivoima protesta su isti: smena Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), gašenje tabloida koji kontinuirano šire govor mržnje i krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi zbog promocije mržnje i nasilja.
 
Traži se i ukidanje rijaliti programa, kao i ostavke ministra policije Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.
  • Zoran

    01.07.2023 12:10
    Zoran
    Koje kriterijume?
  • Zoran

    01.07.2023 12:07
    Zoran
    Ako vam je do protesta i haosa, skoknite do francuske pa se pokažite.
  • Limanac

    01.07.2023 11:17
    @Samo posmatram
    Potpuno ste u pravu, blokade je izazvao Nepomenik, tj. on je apsolutno odgovorna osoba, a aktivnost botova u stilu: Protiv Vučića sam, ali ne podržavam blokade i sl. je samo dokaz, koliko ih blokade “žuljaju”.

    Vidimo se danas u Bgd u 18h.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti