FOTO: Braća iz Rijeke prodavala krofne za lečenje oca male Nine, pozvali porodicu u goste

Devojčica Nina iz Novog Sada digla je celu Srbiju na noge kada se saznalo da svakodnevno prodaje krofne kako bi prikupila novac za lečenje svog oca.
FOTO: Braća iz Rijeke prodavala krofne za lečenje oca male Nine, pozvali porodicu u goste
Foto: 021.rs
Za to se čulo ne samo u Novom Sadu i Srbiji, nego i van granica naše zemlje. 
 
Podrška je došla i iz Hrvatske, od braće iz Rijeke.
"Braća iz Hrvatske (Rijeke) skupljali novac za oca male Nine iz Novog Sada, tako što su prodavali krofne. Radi se o curici koja je takođe prodavala krofne u Novom Sadu (čiji je otac bolestan). Braća su skupila 650 evra, te su novčana sredstva uplaćena na račun Zorana Ninkovića. Oni su, takođe, izrazili želju da se upoznaju s Nininom porodicom, te kada se Ninin tata oporavi da budu njihovi gosti u Hrvatskoj", stoji u objavi na Instagram stranici official.bih.srb.hr.cg.
 
Oni su  krofne prodavali u Kraljevici.
 
Podsećamo, Novosađani su u utorak, 27. juna, čekali u redu da pomognu maloj Nini da skupi novac za lečenje oca.
 
Tada su se krofne prodavale na Trgu slobode, a pre toga je Nina sa svojom majkom krofne prodavala u Veterničkoj 51, na Adicama.
 
Za nekoliko sati, u centru je prikupljeno 1,5 miliona dinara. To je omogućilo da Zoran ode na pregled u Moskvu.
 
Kako je objavila porodica Ninković, nakon obavljenih pregleda u Moskvi utvrdiće se koliko je tačno novca potrebno za njegovo kompletno lečenje.
 
Akcija skupljanja novca će se nastaviti, a javnost će naknadno biti obaveštena.
 
Nakon akcije na Trgu slobode, oglasili su se Ministarstvo zdravlja i ministar finansija Siniša Mali nudeći pomoć.
 
Možete da pomognete i uplatom na dinarski račun 160-600000173151063 ili devizni RS35160600000173153003 - Zoran Ninković, Veternik, ulica Atar 29e.
 
Zoran Ninković je 2016. godine izgubio vid usled ablacije retine. U martu 2022. ponovo se javlja ablacija i dijagnostikovana je simpatička oftalmija i panuveitis i Zoran je životno ugrožen.
 
Novac je potreban za dalju dijagnostiku, preglede, analize, nabavku lekova, lečenje u zemlji i inostranstvu, kao i za putne troškove i smeštaj.
  • grunf

    05.07.2023 10:31
    divno!
  • Jovan

    05.07.2023 08:18
    Nasa braca iz Rijeke
    Tako treba da prevazidjemo mrznju i nezrpeljivost koju su politicari sejali, poput ovih divnih ljudi i nasih komsija iz Rijeke. Svaja cast i sve pohvake za human gest!
  • Ime

    04.07.2023 16:23
    Nije bitno
    Eto ljudi!!!!!
    Bravo za braću!!!!
    Vraćaju veru u ljude,momci, vi ste svoje mesto tamo negde gore obezbedili!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti