Zelenilo: Zalivanje drveća i cveća na više od 40 lokacija u Novom Sadu

Radnici Gradskog zelenila ovih dana zalivaju drveće, cveće i ukrasno šiblje i žbunje širom Novog Sada.

Zalivanje se radi na više od 40 lokacija, u jutarnjoj i noćnoj smeni, kažu u Zelenilu.

Zalivanje se obavlja sa dve velike cisterne od po 8.000 litara i dve traktorske cisterne. Osim što se zaliva ručno, u funkciji su i automatski zalivni sistemi u Limanskom, Dunavskom, Futoškom parku, na Keju, Bulevaru Evrope i na Staničnom trgu kod železničke stanice.

Na Novom naselju se zalivaju saobraćajnice, Bulevar Jovana Dučića, Bulevar kneza Miloša do Somborske rampe, saobraćajnica ka Lidlu, blok Jugovićevo, blok Anđe Ranković – Bate Brkića. 
 
Na Limanu se zaliva drveće, šiblje i cveće u Kampusu, Narodnog fronta i u Kineskoj četvrti. Na Telepu se zaliva u Somborskoj, Banijskoj, na Bulevaru patrijarha Pavla, Braće Krkljuš i Aranj Janoša, a na Grbavici u Tolstojevoj i Miše Dimitrijevića.
 
Zalivanjem će biti obuhvaćeni i stanični park kod Toplane Sever, Bulevar oslobođenja, Ulica Marka Miljanova, Bulevar Evrope – kružni tokovi, Temerinska, razdelna traka Temerinskog puta, Sentandrejski park, Bulevar kralja Petra I, Kraljevića Marka, kao i ulice Veselina Masleše, Kornelija Stankovića, Janka Čmelika, Branimira Ćosića, Branislava Nušića na Detelinari. 
 
Na Petrovaradinu se zelenilo zaliva uz Kej, prilazi Žeželjevom mostu, u ulici Račkog, kod Vojne bolnice, na Mišeluku, u Reljkovićeva, prilazi Petrovaradinskoj tvrđavi i Kamenički park.
 
U preduzeću napominju da je posebna pažnja posvećena zalivanju i održavanju cvetnih gredice, valjaka i žardinjera.

"Osim zalivanja, ove godine smo cveće u svim cvetnim gredicama i valjcima tretirali aminokiselinama, što je cveću obebezbedilo dodatnu vitalnost, bujnost i otpornost. To je doprinelo da ulice našeg Novog Sada budu zelenije i lepše", kaže direktor Zelenila Miloš Egić.

  • 98qdn

    04.07.2023 16:34
    ograda
    Zasto na Limanu IV nisu stavili ovako nisku ogradu kao na ovoj fotografiji?
  • Cocco

    04.07.2023 14:27
    Vredni.
    Njih čak ni kiša ne sprečava u obavljanju poslova.
  • Joca

    04.07.2023 13:57
    Sramota, a ostale ulice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti