Nastavak obnove Almaškog kraja: Na spisku pet ulica, poznato šta će se sve sređivati

Zavod za zaštitu spomenika kulture Novog Sada raspisao je tender za nastavak rekonstrukcije Almaškog kraja.
Nastavak obnove Almaškog kraja: Na spisku pet ulica, poznato šta će se sve sređivati
Foto: 021.rs

Reč je o različitim građevinskim radovima u ulicama Đorđa Jovanovića, Save Vukovića, Skerlićevoj, Milovana Vidakovića i Zlatne grede. 

Prema predloženom ugovoru, rok za radove je do 600 dana. 

Iz specifikacije radova se vidi da se predviđa parterno uređenje, a uz asfaltiranje i behatoniranje, radiće se uređenje slivnika, lokacija za podzemene kontejnere, mesta za držače za bicikle, klupe i drugi urbani mobilijar. 
 
Planirani su i radovi na delu podzemnih instalacija, kao i elektromreži. 
 
Rok za dostavljanje ponuda je 3. avgust.
 
U konkursnoj dokumentaciji Zavoda nije precizirana procenjena vrednost radova, mada se od ranije zna da je u budžetima Grada i Pokrajine obezbeđeno 455 miliona dinara za radove u Almaškom kraju, uz već datih 217,6 miliona dinara za prvu fazu radova. 
 
Obnova Almaškog kraja počela je pre nekoliko meseci, nakon što je na prvom tenderu posao dodeljen firmama "Intec" i "Neo inženjering" sa rokom od 600 dana, što znači da bi trebalo da budu gotovi krajem 2024. godine.  
 
Projekat obnove najstarijeg novosadskog kvarta zajedno sprovode novosadska i vojvođanska vlast.
 
Osim parternog uređenja, radi se i obnova fasada. Do sada je izdvojeno 235 miliona dinara za 24 kuće. Očekuje se obnova još 30 objekata za koje je u toku projektovanje. 

Takođe, kroz projekat "Čista Srbija" koji Republika sprovodi sa Kinom, plaća se i popravka kanalizacione mreže, ali o tom projektu nema puno informacija, sem da se neki radovi izvode bar godinu dana. 

  • Sreten Rajkovic

    11.08.2023 20:22
    Toplana radivsta hoce
    Prosle godine pukla je cev od postanice, grejanje zbog curenja tople vode smanjeno ,toplana resila da sve raskopaa u medjuvremenu nasli smo mesto gde topla voda nestaje iz mreze.Popravljena mreza ali istog momenta kuca nam je pocela da se sleze pukao jedan noseci zid.Salju nas na Dunav osiguranje . Oni ovu vrstu stete ne smatraju za krivicu toplane.Salju nas na sud koji oni nikad ne gube.Gradjani ovo sve vas ceka sutra od sovolje firme koja je otkljonila curenje izreze ali nastalu stetu ne zele da saniraju.Sta raditi jer dosadasnje iskustva su da toplana ne gubi ni jedan sud.
  • Mladen

    04.07.2023 21:16
    Ja koliko videh
    Te ulice su raskopane vec pola godine. Menjali cevi. Ko zna sta sve nisu radili. Poslove obavljaju neki diletanti. Brzinom puza. Sramotno.
  • Tommy gun

    04.07.2023 16:55
    Još uvek postoji....
    ... almaški kraj? Znači nisu ga komplet sravnili sa zemljom. Kad kinezi ulete sa svojom vizijom uređenja starog jezgra grada, ni cigla neće ostati od almaškog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti