Grad Novi Sad mladim poljoprivrednicima daje 28 miliona dinara subvencija da ostanu na selu

Novi Sad će na osnovu javnog konkursa mladim poljoprivrednicima između 18 i 40 godina podeliti 28 miliona dinara za inovativne investicije.
Grad Novi Sad mladim poljoprivrednicima daje 28 miliona dinara subvencija da ostanu na selu
Foto: 021.rs

Kako se navodi u pozivu, bespovratna sredstva služe za promociju inovativnog poljoprivrednog sektora radi podsticanja mladih ljudi da ostanu da žive i rade na selu i da stvaraju nova radna mesta za sebe i svoje porodice. 

Maksimalan iznos koji može da se dobije na konkursu je do 1,4 miliona dinara i da to čini do 90 ukupno prihvatljivih troškova investicije.
Pravo učešća na konkursu Gradske uprave za privredu imaju fizička lica čije je gazdinstvo prvi put upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstva nakon 1. januara 2022. godine, koji imaju između 18 i 40 godina i nisu koristili sredstva za podršku mladima u ruralnim područjima.
 
Detaljni tekst konkursa se može preuzeti sa sajta Grada Novog Sada.
 
Konkurs je otvoren do 14. jula.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.