Novosađani traže trotoare i pešačke prelaze, pogledajte na šta su se sve još žalili

Novosađani su na jučerašnjoj sednici Komisije za predstavke i predloge u Skupštini Grada izneli zahteve i žalbe u vezi sa svojim delovima grada.
Novosađani traže trotoare i pešačke prelaze, pogledajte na šta su se sve još žalili
Foto: 021.rs
Jedna od predstavki jeste nepostojanje pešačkog prelaza između Ulice Marka Miljanova i Trga Save Vukosavljeva. 
Podbarčani navode da moraju da pretrčavaju na drugu stranu gde se nalaze prodavnica i kontejneri. Dodaju da je prelazak rizičan i nesiguran zbog prometnog saobraćaja.
Stanari zgrada na Bulevaru kralja Petra Prvog oko broja 75 imaju problem sa nesavesnim vozačima koji se često parkiraju neposredno pored, a nekad i na samom dečjem igralištu. Smatraju da bi ograda na igralištu bila adekvatno rešenje.
 
Na Bulevaru cara Lazara broj 65 otežano je kretanje za invalidska ili dečja kolica zbog popucalih ploča između zgrade i parkinga.
 
Građani iz Ulice Mikole Kočiša i okolnih ulica traže da se proširi kolovoz, izgradi trotoar i odvodi za atmosfersku kanalizaciju, postave usporivači brzine i predlažu da ulica postane jednosmerna.
 
Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije odgovaraju da ovogodišnjim Programom nisu izdvojena sredstva za ovu namenu. U vezi sa postavljanjem usporivača brzine i regulacije saobraćaja građane su uputili na Gradsku upravu za saobraćaj i puteve.
 
Na zahtev za produžetak trase linije broj 6 "Podbara-Centar-Adice" iz JGSP-a odgovaraju da nema uslova. To objašnjavaju nedovoljnom širinom kolovoza za bezbedno mimoilaženje autobusa.
 
Nisu adekvatni kolovozni zastori, krivine i raskrsnice. Takođe, nema uređenog prostora za okretanje autobusa.

Na ostale predstavke i primedbe građani nisu još uvek dobili odgovore.

  • Liman I

    06.07.2023 19:31
    Mi smo se nekoliko puta obraćali komisiji zbog trotoara, ni odgovora ni trotoara. A asfaltirali su pre mesec dana posle kopanja zbog kanalizacije, sva mehanizacija je bila tu. Namerno neće, a kada neko slomi nogu zbog rupčaga, đavo će im biti kriv. Deca svaki dan vuku školske torbe preko rupčaga u asfaltu, ni to ih nije briga. A na Bulevaru Oslobođenja će da rokaju pare za asfalt i da kraduckaju na njemu, umesto da srede grad. Beznadežno, to je bagra. A komisija se pro forma, ne znam kome je pomogla, osim onim klimoglavcima koji za dnevnicu sede tamo.
  • Ime

    06.07.2023 19:21
    Naslov
    Trg Komenskog i park je uništen od strane investitora koji trenutno zida zgradu. Nikakve inspekcije nisu reagovale na zahteve građana.
  • MiRa

    06.07.2023 18:01
    rasulo
    Kretanje po gradu je sve nepodnosljivije, narocito po centru. Sve je sa preprekama. Od teotoara koji sada redovno sluze kao parkiralista, a i onako nisu u dobrom stanju...do gradilista na svakom koraku koji takodje zauzimaju trotoare...na puno mesta pesak mora da se krece delom po cesti zbog gore navedenih razloga...Ne moram da napominjem koliko je to opasno, narocito kad se uzme u obzir i divljastvo mnogih vozaca koji nece da stanu pesaku cak ni na prelazu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti