"Medenjak za Lava" u sredu na Trgu slobode: Novosađani ponovo u akciji da pomognu mališanu

Humanitarni bazar "Medenjak za Lava" za pomoć u lečenju malog Novosađanina Lava Teodorovića održaće se u sredu, 12. jula na Trgu slobode.
Akciju organizuje udruženje građana "Novi Sad" s ciljem da se prikupi novac od pomoći u lečenju ovog mališana.

Njemu je za lečenje spinalne mišićne atrofije (SMA 2) potreban lek Zolgensma, koji je do sada prepoznat kao najskuplji lek na svetu i koji košta 1.500.000 evra.

Roditelji dečaka obraćaju se svim ljudima dobre volje da im pomognu da prikupe sredstva kako bi Lav što pre primio neophodnu terapiju. Sredstva su potrebna i za specijalističke preglede, lekove, suplemente, laboratorijske analize, putne troškove i troškove smeštaja.
 
Do sada je sakupljeno 50 hiljada evra, a Lav ima samo dva meseca da primi lek. 
 
"Zato pozivamo sve Novosađane da nam se pridruže u sredu", navode u udruženju "Novi Sad".
 
Akcija se održava u periodu od 18 do 20 časova.
  • Bb-ns

    10.07.2023 12:21
    Gde je opet raspala država?Kad narod bude skupio pare,onda če da se poja mali plagijator,da kaže da će država da pomogne.
  • :)

    10.07.2023 12:07
    Lave, nema predaje!podrska, vidimo se
  • Milena

    10.07.2023 11:59
    Moj komentar
    Super sto mu pomazete, nisam znala da postoji najskuplji lek na svetu .Hvala sto mu pomazete.I jos nesto nisam znala za tu bolest.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti