Novosađani prave animirani film, dobili značajnu podršku

"Novo kulturno naselje" je 2021. godine započelo rad na svom prvom animiranom filmu "Korak".
Novosađani prave animirani film, dobili značajnu podršku
Foto: Pixabay
Autorsko delo novosadskog reditelja Igora Pavlovića, animatora Marka Draška i ekipe "Novog kulturnog naselja" podržao je Filmski centar Srbije, Uprave i za kulturu Novog Sada, a podržan je i na konkursu Epik gejmsa.
Ta kompanija se kroz program "Epic MegaGrants" trudi da podrži rad talentovanih timova i pojedinaca koji koriste Unreal Engine program. 
Film se bavi egzistencijom mladog čoveka u svetu koji ne poznaje, a u kom traži utočište, pripadnost i zajednicu. Sa svoje male planete on iskoračuje ka gradu koji je izobličen u svojoj suštini, čiji građani nemaju vlast nad sopstvenim odlukama, mišljenjima i emocijama. Junak je iz prve ruke iskusio odgovor sistema na bilo kakav oblik različitosti.
 
Premijera filma zakazana je u okviru devetog "21114 film festa" na Novom naselju, prvih dana septembra.
 
Pored "Koraka", "Novo kulturno naselje" trenutno radi na još dva animirana kratka filma koja su u planu da budu završeni i prikazani 2025. i 2026. godine.
 
Takođe, u završnoj fazi je nekoliko igranih i dokumentarnih ostvarenja, koja će biti prikazana publici u septembru tokom festivala na Novom naselju.
  • MrDuck

    19.07.2023 19:15
    Vid ti komše digitalce e!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti