Novosadska vlast nije promenila stav o rešenju problema Milke Grbić koja je izbačena iz stana

Novosadska vlast ni tokom današnjeg razgovora nije promenila stav o rešenju za smeštaj Milke Grbić koju je prošle nedelje izvršitelj izbacio na ulicu.
Novosadska vlast nije promenila stav o rešenju problema Milke Grbić koja je izbačena iz stana
Foto: 021.rs
U Gradskoj kući su šezdesetosmogodišnjoj ženi predstavnici Grada ponovo ponudili smeštaj u nekom od domova ili u prihvatilištu u Futogu, a da se kasnije prijavi na konkurs za dodelu socijalnih stanova.
Predstavnici stranke Zajedno, kao i drugih organizacija koji pokušavaju da pomognu Milki Grbić, za 021.rs navode da su nezadovoljni jer, kako kažu, Grad nije pokazao nikakvu nameru da se obezbedi trajni smeštaj za Novosađanku koja je postala beskućnik.
 
Oni su danas u Gradsku kuću došli sa pravnim savetnikom, ali to nije mnogo pomoglo jer nije bilo oko čega da se pregovara.
Kopredsednik GO Zajedno Radivoje Jovović za 021.rs kaže da im nije saopšteno ništa novo, jedino je potvrđeno da ipak ima socijalnih stanova koji su na raspolaganju za rešavanje ovakvih slučajeva.
 
"Prošli put su pomenuli konkurs za kuću na selu koji će biti raspisan negde sledeće godine, što gospođi Grbić nije rešenje, a sada su pomenuli socijalne stanove. Međutim, ni to nije ništa izvesno, jer i tu treba da se čeka ko zna koliko dok ne bude  konkurs. Jednostavno, čini se da u Gradu Novom Sadu nema političko-društvene volje da se pomogne da se reši slučaj naše sugrađanke", kaže Jovović.
 
On dodaje da će zajedno sa drugim organizacijama nastaviti borbu kako bi se Milki Grbić obezbedio trajni smeštaj. Iako se ona trenutno ne nalazi na ulici, jer su sugrađani pomogli da joj se obezbedi mesto gde može da boravi, to je samo privremeno.
 
Prema njegovim rečima, novi sastanak sa predstavnicima Grada nije zakazan i narednih dana će videti šta će se dešavati, odnosno da li će lokalna vlast ipak pokazati spremnost da reši jedan evidentno težak socijalni slučaj. 
 
Jovović dodaje da su uspeli da ovoj Novosađanki obezbede i pomoć pravnika, koji će sastaviti zahtev za obeštećenje, jer je ona više od 20 godina ulagala u stan iz kojeg je izbačena akcijom izvršitelja, uz asistenciju policije i žandarmerije. 
 
Pomoć oko rešavanja ovog slučaja stiže i od Inicijative A11 iz Beograda koja će pregledati celokupnu sudsku i drugu dokumentaciju kako bi videli šta može da se preduzme. Milka Grbović je na ulicu izbačena na osnovu sudske presude po tužbi firme "Don Don", koja je naslednik "Hleba" koji je ovoj Novosađanki svojevremeno dodelio prostor za stanovanje.
  • Novosadjanka

    25.07.2023 10:48
    Ljutskost
    Gde su ti dobri ljudi,gde je nas gradonacelnik???samo me interesuje da je neko njihov sta bi uradili...za 24 c.bi mu dali jedan stan u vlasnistvu grada,recimo na novom naselju koji se nenamenski koristi za sakupljanje smeca i izazivanja opste opasnosti.Toliko o ljudskosti
  • Novosadjanka

    25.07.2023 10:47
    Ljutskost
    Gde su ti dobri ljudi,gde je nas gradonacelnik???samo me interesuje da je neko njihov sta bi uradili...za 24 c.bi mu dali jedan stan u vlasnistvu grada,recimo na novom naselju koji se nenamenski koristi za sakupljanje smeca i izazivanja opste opasnosti.Toliko o ljudskosti
  • Pozajmljen komentar

    11.07.2023 17:25
    Kakva pomoć posle 25 godina? Ova žena ima državljanstvo, ne treba joj ni na koji način pomagati. Dokle misli da bude ugrožena?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti