FOTO: Gradonačelnik sa članovima porodice Mihajlović obišao mural posvećen Siniši Mihajloviću

Gradonačelnik Milan Đurić zajedno sa članovima porodice Mihajlović i Dušanom Đukićem iz Udruženja građana "Kutak Liman 2" obišao je mural posvećen Siniši Mihajloviću, počasnom građaninu Novog Sada.
FOTO: Gradonačelnik sa članovima porodice Mihajlović obišao mural posvećen Siniši Mihajloviću
Foto: Grad Novi Sad
"Danas sam na Limanu 2 sa zadovoljstvom obišao mural posvećen velikanu i legendi srpskog fudbala Siniši Mihajloviću koji je svoju profesionalnu karijeru počeo u Novom Sadu u FK 'Vojvodina' 1988. godine sa kojom je osvojio titulu državnog prvaka. Bio je poznat ne samo po svojim sportskim dostignućima već i po izuzetno jakoj ličnosti i karakteru, po svom nepokolebljivom stavu, vođstvu na terenu i sposobnosti da motiviše svoje saigrače. Proglašen je za počasnog građanina Novog Sada 2006. godine, kada je Grad Novi Sad izrazio svoju zahvalnost i priznanje proslavljenom sportisti, fudbaleru, koji je proneo slavu naše zemlje i Novog Sada širom sveta. Svoju oproštajnu utakmicu odigrao je 2007. godine, ne baš slučajno u Novom Sadu pred prepunim tribinama stadiona 'Karađorđe'", rekao je Đurić. 
Brat Siniše Mihajlovića, Dražen Mihajlović i sin Dušan Mihajlović zahvalili su se Gradu, Udruženju i stanarima zgrade koji su dali saglasnost da se mural nalazi na mestu koje je značajno iz više razloga.
Jedan od njih jeste to da je Sinišino prebivalište bilo na Limanu 1, u blizini zgrade na kojoj se mural nalazi, kao i sama pozicija murala koji je postavljen tako da gleda na stadion na kom je Siniša Mihajlović započeo i završio svoju profesionalnu karijeru.
 
 
Dušan Đukić iz Udruženja građana "Kutak Liman 2" rekao je da je mural delo slikara Milana Milosavljevića. On se zahvalio porodici Mihajlović na podršci koju su imali tokom izrade murala, kao i komšijama.
  • Sic

    18.08.2023 15:04
    Mural?
    Danas videh mural uživo...
    Politička propaganda kao i sve što nas okružuje.
    Trebao je biti oslikan sa fudbalskom loptom, a ne kao maneken "srpskog sveta".
  • bora

    12.07.2023 12:12
    kosan
    Svaka cast Mihajlovicu ali za Liman je debeli Kosan znacajniji
    i postovaniji.Vole o je fudbal ,znao je (kao trener) i visio stalno
    na djackom i ako je bio prvak sveta kao trener U 21.Jednostavno
    NS i Limanci ga vole i skidaju mu kapu.
  • NS

    11.07.2023 11:01
    Nemojte i uspomenu na Sinišu Mihajlovića da ukaljate svojim radikalskim prljavim prstima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti