Dobrovoljnim vatrogascima iz okoline NS treba pomoć: Svakodnevno na terenu, a nemaju kamion

Dobrovoljna vatrogasna društva Begeč i "Laza Kostić" na raspolaganju nemaju svoje vatrogasne kamione, zbog čega su prisiljeni da pozajmljuju vozilo DVD Budisava.

Ova činjenica ugrožava bezbednost dobrovoljnih vatrogasaca i umanjuje njihovu efikasnost na terenu. Iz tog razloga Vatrogasni savez Grada Novog Sada poziva kompanije u pomoć.

Savez ističe nedavnu intervenciju vatrogasnih društava Begeč i "Laza Kostić", koje je i najstarije dobrovoljno vatrogasno društvo u Novom Sadu.

"Dok su obavljali dežurstvo za žetvu, primetili su dim na udaljenoj divljoj deponiji i odmah su pristupili gašenju požara. Njihova brza reakcija i hrabrost sprečili su širenje vatre i zaštitili našu zajednicu od širenja požara. Međutim, ovu priliku koristimo da istaknemo jednu važnu činjenicu - naša dobrovoljna vatrogasna društva nemaju na raspolaganju vatrogasni kamion", navodi Vatrogasni savez na Instagramu.
 
 
Savez poziva sve kompanije koje imaju mogućnost da podrže dobrovoljne vatrogasce i da razmotre mogućnost donacije vatrogasnog kamiona.
 
"Trenutno smo prisiljeni da pozajmljujemo kamion iz DVD Budisave za dežurstva, ali to nije održivo rešenje na duži rok. Vaša donacija će nam omogućiti da opremimo naša DVD društva Begeč i Laza Kostić adekvatnom vatrogasnom opremom, kako bismo bili spremni za hitne intervencije i zaštitili našu zajednicu od opasnosti", poručuju u Savezu.
 
 
Svi koji su u mogućnosti da pomognu u nabavci vatrogasnog kamiona mogu da kontaktiraju savez na +38165/252-09-96. 

Dobrovoljna vatrogasna društva svakodnevno su na terenu i učestvuju u gašenju požara i drugim vatrogasnim aktivnostima.

  • Željko

    12.07.2023 10:22
    Shvatam šta kažu ostali komentari, ali treba naglasiti da pomoć od republike, pokrajine i grada za dobrovoljne vatrogasce - postoji! Da li je adekvatna moglo bi se dugo diskutovati, ali suština je da od kad dobrovoljna vatrogasna društva postoje tradicija je da ih podržavaju građani, a kasnije preduzeća, na teritoriji koju štite. To je tako kod nas, to je tako svugde u svetu.

    Upravo iz političkih razloga, na koje vi i aludirate, mi dobrovoljni vatrogasci ne želimo da država bude jedini izvor našeg finansiranja, kako bismo u svom organizovanju i delovanju mogli da budemo nezavisni.
  • s

    11.07.2023 19:38
    sramota
    Sramota da im grad, drzava , neko ministarstvo, ne kupi kamion.Pa jel sve mora na pomoc gradjana, lecenje dece, pomoc za ugrozene, izbacene iz stana.Pa jel ljudi na vlasti nemaju osecaj ni za koga.Sramota,a oni ocito ne znaju sta je to.
  • bata_sky

    11.07.2023 18:47
    U zemlji "ekonomskog tigra" pojedina dvd drustva koriste Wehrmacht-ov vozni park, ona koja jos imaju sta da voze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti