Nova vrelina, zatvorene ulice i odabrana dešavanja: Šta sreda donosi Novosađanima?

Stiže nam sreda, a donosi novi rast temperature i potrebu da se dodatno rashlađujemo.
Nova vrelina, zatvorene ulice i odabrana dešavanja: Šta sreda donosi Novosađanima?
Foto: 021.rs
Novi Sad je pomalo utihnuo sa dešavanjima, ali to ne znači da nema mesta za zabavu.

Obratite pažnju na sve gužve u gradu (mi vam olakšavamo snalaženje po ulicama), "naoružajte" se šeširima i vodom, a uveče možda možete i da se provedete na otvorenom.

Vreme
 
Novosađani u sredu mogu da očekuju izuzetno toplo vreme.
 
Najniža temperatura koja se najavljuje je 20°C, a u najtoplijem delu dana biće 36°C.
 
Meteorolozi ostavljaju mogućnost razvoja nevremena s pljuskom.
 
Ovakvo vreme neće prijati hroničnim bolesnicima, kao ni srčanim bolesnicima. Meteoropate mogu da očekuju malaksalost i glavobolje.
 
Obavezno se klonite sunca u periodu od 11h do 17h, a koristite zaštitni faktor, laganu garderobu i ponesite sa sobom flašicu vode.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Pripremili smo mapu sa svim radovima koji su aktuelni u Novom Sadu - od Bulevara oslobođenja, preko Nikole Tesle do Vojvode Bojovića. Mapa nudi informaciju i o izmenama režima saobraćaja i o trajanju radova, te vas upućujemo da je detaljno pogledate OVDE.
 
Osim mape, trebalo bi imati u vidu da je promenjeno odakle se ulazi i izlazi iz garaže kod Srpskog narodnog pozorišta. Tako se ulaz i izlaz sada odvijaju iz Njegoševe ulice naizmenično.
 
Delovi Novog Sada, Petrovaradina, Sremskih Karlovaca i Begeča u sredu neće imati struje. Tako će u jutarnjim satima bez struje biti delovi Polgar Andraša, Krfske, Braće Mogin, Kisačke i drugih ulica, a celokupan spisak s isključenjima nalazi se OVDE.
 
Za sada nema najava isključenja domaćinstava sa vodovodne mreže. U toku dana bude po nekoliko havarija, a na 021.rs ćete u najkraćem roku dobiti informaciju o lokacijama.
Gde ići?
 
Zasladite se čineći dobru stvar tako što ćete u sredu u 18 časova doći na Trg slobode. Održava se manifestacija "Medenjak za Lava", posvećena malom Novosađaninu Lavu Teodoroviću, koji boluje od spinalne mišićne atrofije.
 
Filmofili imaju sjajnu šansu da u sredu testiraju svoje znanje u filmskom pab kvizu u Kaffa baru. Početak je u 19.30 časova.
 
Kao i svake srede, Crna kuća poziva vas na zajedničku vegansku večeru. Na klopu dođite od 20 časova.
 
Nomad Shapito, projekat ruskog kompozitora i reditelja Vasiji Zorkog i muzičara Denisa Lipatova, stiže u kafe Pero. Ulaz na koncert je besplatan, a početak je u 20 časova.
 
Zatvara se stend-ap sezona u Domu kulture. Poslednje osmehe izmamiće vam ove srede Nikola Radojlović i Radomir Nestorović, s početkom u 20 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti