VIDEO Edukativno: Staša Stojanović objašnjavala poslanicima kako se koristi turbo kružni tok

Poslanica vladajuće stranke Staša Stojanović iskoristila je danas svoje vreme u Skupštini Srbiji da govori o temama od velike važnosti. O turbo kružnom toku u Novom Sadu.
Stojanović je turbo kružnom toku govorila tokom rasprave o smeni ministra Radeta Baste.
Ona je govorila o prednostima turbo kružnog toka. 
Obrazlažući zašto će glasati za smenu Baste rekla je da je važno da svaki ministar radi za zemlju koju predstavlja, jer je Vladi Srbije potrebno zajedništvo i manje disonantnih tonova, te podrška onome što se definiše kao državna politika.
 
Za SNS, po njenim rečima, državna politika je briga za narod, što se najbolje ogleda kroz lokalnu politiku, ističući Novi Sad. Svoje mesto u njenom govoru dobio je i turbo kružni tok.
 
Istakla je da je Novi Sad prvi u nekoliko stvari, među kojima je i ova saobraćajnica. Onda je odlučila da poslanicima i poslanicama objasni kako se vozi kroz turbo kružni tok.
 
 
"Pre same raskrsnice, ali i u samom kružnom toku, signalizacijom je, znači, naznačeno kojom trakom se krećemo i do ulaska u kružni tok kao i do izlaska iz njega idemo tom trakom. To je zaista jedna velika olakšavajuća okolnost pogotovo za sve nove vozače, vozače početnike koji se itekako plaše ulaska u kružni tok", objasnila je Stojanović saobraćajnu novotariju u Vojvodini. 
Poslanica Srpske napredne stranke ukazala je i na to da je Novi Sad kupio 10 novih električni autobusa, da se broj biciklista povećao sa 10.000 na 40.000 što je potpomognuto subvencijama za kupovinu bicikala, da se u njenom komšiluku gradi vrtić za 225 dece, navodeći da je već nekoliko vrtića sagrađeno. 
 
Nakon njenog obraćanja reč je dobio poslanik Stranke slobode i pravde Đorđe Đorđić koji nije mogao da se suzdrži od smeha. On se toliko smejao što je izazvalo smeh ostalih u sali.
  • Novosađanka

    15.07.2023 07:30
    Šta se sprdate
    Meni je trebalo deset dana da skontam kako se koristi. Treba da se objasni!
  • Aleksej

    14.07.2023 14:53
    Xexe
    Sto me podseti...

    Da li ce nam objasnjavati kako se krece na pokretnim stepenicama X)
  • Boriša

    13.07.2023 23:13
    Objašnjavala svojim kolegama iz SNS-a.Samo ne znam kako im je objasnila kako se kreće vozilo koje u tu turbo raskrsnicu ulazi iz Fruškogorske ulice i treba da se vrati u istu, jer je to nemoguće bez kršenja pravila saobraćaja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti