Dodeljeno 96,6 miliona za lovstvo u Vojvodini, "budžet za ovu oblast nikad veći"

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio je 96,6 miliona dinara za razvoj lovstva u Vojvodini.
Dodeljeno 96,6 miliona za lovstvo u Vojvodini, "budžet za ovu oblast nikad veći"
Foto: 021.rs

Zaključeno je 308 ugovora sa 87 korisnika, među kojima su lovačka udruženja, javna preduzeća i privredna društva. 

Ugovore je uručio pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Milan Dozet, koji je istakao da budžet za ovu oblast nikada nije bio veći.

"Visina izdvojenih sredstava govori o tome koliko su Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo rešeni da pomognu javnim preduzećima i lovačkim udruženjima da se unaprede, da se sačuvaju staništa i da se ubaci divljač u naša lovišta", izjavio je Dozet i napomenuo da će resorni sekretarijat nastaviti da ulaže u lovstvo i da će pomagati po pitanju povećanja broja divljači na teritoriji Vojvodine.
 
Dodeljena sredstva su namenjena za unapređenje stanja populacije divljači i njenih staništa, opremanje korisnika lovišta, praćenje stanja pojedinih vrsta divljači u AP Vojvodini, nabavku odraslih jedinki fazana, izgradnju prihvatilišta za fazanske piliće, nabavku žive divljači poljske jarebice, izgradnju i rekonstrukciju lovno-tehničkih objekata i nabavku žive divljači u lovištima posebne namene, nabavku opreme za korisnike lovišta, istraživanje realnog prirasta zeca, izradu i realizaciju projekata promocije lovstva, kao i za troškove osiguranja korisnika lovišta na ime štete od divljači. 
  • kewa

    12.07.2023 11:36
    Koliko je za kulturu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti