"Obraz" u Novom Sadu izlepio plakate posvećene Ratku Mladiću: "Neću da izdam"

Plakati sa likom Ratka Mladića izlepljeni su na keju u Novom Sadu.
"Obraz" u Novom Sadu izlepio plakate posvećene Ratku Mladiću: "Neću da izdam"
Foto: 021.rs

Na plakatima je napisano "Neću da izdam", a u potpisu stoji "Obraz", čije je delovanje pre više od 10 godina zabranio Ustavni sud Srbije.

Poruke organizacije koja je zabranjena zbog kršenja ljudskih prava osvanule su najverovatnije na dan obeležavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici.

Iako je 2012. godine "Obraz" zabranjen, on je nastavio da deluje. Vođa zabranjene organizacije Mladen Obradović danas je zastupnik Svetosavskog saveza Obraz.
 
Kako je prošle godine pisao VOICE, iako je "Obraz" zabranjen zbog kršenja ljudskih i manjinskih prava i izazivanja nacionalne i verske mržnje, utisak je da se odluka Ustavnog suda svih prethodnih godina uglavnom nije poštovala.
 
Ratni komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić pravnosnažno je osuđen na doživotnu kaznu zatvora za genocid u Srebrenici. On je osuđen za progon, zločine protiv čovečnosti, istrebljivanje i druge ratne zločine tokom rata u BiH. Oslobođen je optužbi koje se tiču zločina u Prijedoru, Sanskom Mostu, Ključu, Kotor Varoši, Foči i Vlasenici. 
  • Ninko

    12.07.2023 15:10
    Dok bošnjaci navijaju za samostalnsot Kosova , ode im 70% države
  • Josip

    12.07.2023 15:09
    Balkan je od nekad bio bure baruta, nema mira dok se bosna ne podeli .Neka se Republika Srpska odvoji ako ljudi žele imat će referendum i točka ne vidim problem
  • Vladimir. M. Tosic

    12.07.2023 14:30
    Vladimir. M. Tosic
    Kao potomak,Srpskog Oficira koji je se Ubio iz Revolvera,koji nije Priznao Kapitulaciju Kraljevine I Kukavicko bezanje Kralja,mogu vam napisati: Sram da vas bude,vas i vaseg,Komunistickog "Generala" koji je sa suzama skinuo,Crvenu Petokraku sa Sapke!!! To Casno Vojno lice necini niti Castan Covek takvoga Podrzava!!! Uhapsiti ovu Grupu Izdajnika i Provokatora pod Odmah!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti