Pokrajina izdvaja novac: Ukupno 450 dece iz socijalno ugroženih porodica ide na odmor

Pokrajinska vlada je izdvojila 48,6 miliona dinara za obnovu ambulante u Savinom Selu, u opštini Vrbas, a novac je u tu svrhu usmeren Domu zdravlja "Veljko Vlahović".

Ambulanta u Savinom Selu smeštena je u Vili Torža, koja je sagrađena krajem 19. veka. Osim ordinacije lekara opšte prakse, u zgradi se nalaze zubna ambulanta, laboratorija i apoteka.

Ka toj ambulanti gravitira oko 2.500 stanovnika, a na dnevnom novu prosečan broj pacijenata je oko 85. Kako Savino Selo ne bi ostalo bez primarne zdravstvene zaštite, a hitna medicinska pomoć je udaljena 15 kilometara, već nekoliko godina ambulanta i apoteka su preseljene u iznajmljeni prostor.

U Pokrajinskoj vladi navode da će obnovom ambulante stanovnici Savinog Sela imati u svom mestu adekvatne uslove za lečenje.
 
Na današnjoj sednici Pokrajinske vlade je doneto i rešenje da se za pripremne radove na izgradnji novog magacinskog prostora Biblioteke Matice srpske izdvoji 10 miliona dinara. Izgradnjom novog magacinskog prostora, Biblioteka Matice srpske rešiće problem smeštaja publikacija i dobiti moderan objekat po najsavremenijim standardima.
 
Pokrajinska vlada će finansirati odmor i oporavak 450 dece iz socijalno ugroženih porodica u odmaralištima Crvenog krsta Vojvodine. Za sedmodnevni boravak dece u nekoliko smena izdvojeno je 10,3 miliona dinara, a sredstva su usmerena Crvenom krstu Vojvodine.
Deca će tokom boravka imati priliku i da pohađaju radionice organizovane u okviru Letnje škole Crvenog krsta, koje će držati mladi volonteri. Teme radionica su, između ostalog, promocija humanih vrednosti, kako se zaštititi od trgovine ljudima, zdravstveno-preventivne aktivnosti, a naučiće i osnove pružanja prve pomoći i upoznati se sa principima i vrednostima organizacije Crvenog krsta.
 
S obzirom na to da su volonteri Crvenog krsta u Vojvodini samo u 2022. godini imali ukupno 512 hiljada volonterskih sati i da su pružili pomoć i podršku za 870 hiljada građana, Pokrajinska vlada donela je rešenje da se za pomoć u obrazovanju i angažovanju volontera izdvoji 1,8 miliona dinara.
  • Samo pitam

    12.07.2023 16:18
    "Pokrajina izdvaja novac: Ukupno 450 dece iz socijalno ugroženih porodica ide na odmor"

    Mogao bih da pitam ali - neću.

    Lepa vest.

    Bravo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti