Četvrtak kao takav: Pljuskovi, visoke temperature i razne manifestacije

Svi topli dani liče jedni na druge, a ovaj četvrtak nam donosi iznenađenje u vidu pljuskova i još štošta.
Četvrtak kao takav: Pljuskovi, visoke temperature i razne manifestacije
Foto: 021.rs
Dešavanja ovog leta su uglavnom u vidu kulturnih manifestacija. Grad je pripremljen za visoke temperature koji nam predstoje uz cisterne sa pijaćom vodom koje vam mogu pružiti spas ukoliko dehidrirate.
Redovno pratite vesti o radovima i nestancima struje i vode koje aktuelno objavljujemo. 
Vreme
 
U četvrtak, 13. jula očekuju nas vremenske nepogode u vidu pljuskovova sa grmljavinom, grada i jakog i olujnog severozapadnog vetra. Temperatura će biti od 22 do 36 stepeni. RHMZ je upozorio na visoke temperature do 20. jula.
 
Novi Sad je spreman za najavljene visoke temperature - na dve lokacije postavljene su cisterne sa pijaćom vodom. 
 
Cisterne se nalaze jedna u centru grada - na Trgu slobode i dve kod Futoške pijace - na uglu Bulevara oslobođenja i Jevrejske ulice. Ukoliko bude bilo potrebe biće postavljena još jedna cisterna na neku od najfrekventnijih gradskih lokacija.
 
Pored cisterni, Novosađani mogu da se osveže na javnim česmama, na više lokacija širom Grada.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Učestali nestanci struje i ovde očekuju nas još jednog dana u nedelji. 
 
Delovi Novog Sada i Budisave u četvrtak, 13. jula neće imati struje. 
 
U Novom Sadu struje neće biti u Vršačkoj 34 u periodu od 9 do 9.30 časova. Najavljen je nestanak struje i na Ribarskom ostrvu, Brodogradilištu i Betonu, od 7.30 do 11 časova. Osim toga, struje neće imati i Prizrenska, Jovana Kosovca, Malobeogradska, Stefana Dečanskog 10, 12, Šišatovačka 2, 3, 4, Vrdnička 2, od 6 do 11 časova.
 
O tome koje delovi naselja Budisave neće imati struje i u kom periodu možete pogledati OVDE
 
Podsećamo vas da su počeli radovi na još jednoj deonici Bulevara oslobođenja. U pitanju je deonica Bulevara oslobođenja, od Bulevara cara Lazara do Ulice Maksima Gorkog.
 
Juče su takođe počeli radovi u levoj kolovoznoj traci, u delu od Ulice Maksima Gorkog do Futoške ulice koje će trajati do nedelje, 16. jula. 
 
Za vreme radova u levoj kolovoznoj traci, saobraćaj se odvija dvosmerno u suprotnoj traci, sa ograničenjem brzine na 30km/h.
 
Gde izaći?
 
Dan ovog četvrtka možete provesti na bogatim kulturnim dešavanjima.
 
Tradicionalni "Language club" u Radio kafeu počinje u 20.30h.
 
U toku je manifestacija "Leto na Trgu galerija" u centru grada.  
 
U Galeriji Matice srpske trenutno je otvorena izložba "Poklon-zbirka Dragiše Brašovana". Postavka predstavlja preko 100 predmeta - slike, skulpture, crteže, stilski nameštaj, upotrebni predmeti i dokumentarni materijal koji su naslednici znamenitog srpskog arhitekte.
 
"Dani Nikole Tesle" održavaju se u Gradskoj biblioteci. Organizuju se likovno-literarni školski konkursi za učenike iz Srbije i dijaspore, radionice, izložbe i predavanja.
 
Središnjeg dana ove sedmice počinje Astronomski kamp "Letenka" na izletištu Letenka na Fruškoj gori koji će trajati do nedelje, 16. jula. Program kampa se sastoji od niza predavanja, demonstracija, prezentacija, razgovora, kviza i astronomskih osmatračkih takmičenja. Gosti kampa dolaze iz cele Srbije, ali i drugih evropskih zemalja.
 
Za najmlađe sugrađane u toku je trinaesto "Novosadsko BIG dečije leto", pod sloganom "Ljubav je…" u Tržnom centru BIG. Mališane očekuje mnogo pozorišnih predstava i zanimljivih radionica gde će moći porodično da uživaju u brojnim aktivnostima.

Veče možete iskoristiti odlaskom u Kultuni centar LAB gde nastupaju "Skoro prevareni smuđevi" od 20 časova. Imaćete prilike da ispratite najstariji demo-bend u gradu, čiji članovi su aktivni od 80ih. Okupljaju i nastupaju najčešće u neplaniranom rasporedu i praktikuju različite metode kolektivnih seansi. 

  • Musa kesedžija

    13.07.2023 10:55
    Sladoled
    Kojim javnim česmama.Da funkcionišu ne biste postavljali cisterne.Biseraši.
  • Није важно

    12.07.2023 21:25
    Суве чесме
    Вратите воду на јавну чесму на Парагову.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti