Pacijenti na dijalizi kažu da jedna sala na Mišeluku ne radi zbog klime, KCV demantuje

Barem u jednoj sali za dijalizu u bolnici na Mišeluku ne funkcioniše klima, tvrde pacijenti za 021.rs.
Pacijenti na dijalizi kažu da jedna sala na Mišeluku ne radi zbog klime, KCV demantuje
Foto: 021.rs
U Kliničkom centru Vojvodine za 021.rs odbacuju tvrdnje o neispravnoj klimatizaciji. 
 
Međutim, pacijenti kažu da ni ovog petka, 14. jula, zbog kvara nije u upotrebi jedna sala za dijalizu.
Kvar na sistemu klimatizacije dogodio se, navodno, nakon što je u jednom delu nekadašnje Kovid bolnice počeo rad sa pacijentima na hemodijalizi. 
Jedan od pacijenata koji se obratio redakciji kaže da je svima bilo drago kada su pre nekoliko nedelja počeli da dolaze u objekat na Mišeluku, jer su uslovi sada neuporedivo bolji. 
 
"Treba pohvaliti Klinički centar Vojvodine kako su uredili ovu lamelu, odnosno sprat gde sada dolazimo, ovde su uslovi neuporedivi sa onim što je bilo u objektu u krugu pokrajinske bolnice. Međutim, kako su krenule visoke temperature, u jednoj od sala se ne može više boraviti jer klima ne radi dobro. Jako je toplo i svi su to osetili. Toliko je vrelo da ne može da se unutra boravi četiri sata na dijalizi i nehumano je da pacijenti budu unutra", kaže ovaj pacijent za 021.rs.
 
On je potvrdio i da je danas (petak, 14. jul) obavljena preraspodela pacijenata tako da se ta jedna sala ne koristi.
 
Dok pojedini pacijenti svedoče o neispravnoj klimi u bar jednoj sali bolnice na Mišeluku, u Upravi KCV-a negiraju da postoji kvar.
 
"U bolnici na Mišeluku, u svim prostorijama Odeljenja za hemodijalizu gde borave pacijenti, kao i medicinsko osoblje, u funkciji je centralizovani klima uređaj koji radi u punom kapacitetu. Nije bilo kvarova na istom", navode u odgovoru za 021.rs.
  • MM

    14.07.2023 12:53
    Sramotna tvrdja od bolnice da je sve ispravno.
    Pacijent sam dijalize 12 godina, i neretko se desavalo da ne rade klima ili grejanje, i dok smo bili jos na dijlzi kod bolnice. Svega smo se nagledali u klinickom, budj, zohari, prokisnjavanje, suga po posteljini,...
    Sto se tice hladjenja, proslog petak je jos radilo, malo slabije ali je radilo, kao i u ponedeljak. Pre 2 dana (prva smena u sredu), je potpuno stalo, ali samo u nasoj prostoriji, ostale sobe su u redu. Na 38 stepeni napolju, ostavljeni smo nakaceni na masine 4 sata u prostoriji u kojoj ne bi ni kera drzao od vrucine. Osoblje je bila gola voda do kraja smene, cak je i lekarka u jutarnjoj viziti komentarisala vrucinstinu. Hvala bogu pa su se setili jutros da nas prebace u druge prostorije. Sto su nas prebacili, ako je sve kako kazu, ispravno?
    Neka ta ista uprava koja tvrdi da je sve u redu, nek idu i borave tamo 4h bez ustajanja, bez vode, na +38c, pa da ih vidim. Ne dao nikome ovu muku sto mi prolazimo svaki drugi dan nakaceni na aparate, normalan zivot nam je misaona imenica - AKO UPRAVA BOLNICE NE MOZE DA NAM POMOGNE, DA NAM PRUZI OSNOVNO DOSTOJANSTVO, ONDA NEK NE ODMAZE LAZIMA. SRAMOTA.
  • Nica

    14.07.2023 12:50
    Istina je da u jednoj sali u kojoj se obavljala dijaliza ne radi klima i zato su pacijenti iz nje razmešteni. Uprvao sam proverila info kod jednog od pacijenata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti