FOTO, VIDEO: Završen protest "Novi Sad protiv nasilja" ispred Policijske uprave

Protest "Novi Sad protiv nasilja" održan je ispred Policijske uprave Novi Sad.
FOTO, VIDEO: Završen protest "Novi Sad protiv nasilja" ispred Policijske uprave
Foto: 021.rs
"Današnja poruka je da ne smemo više da dozvolimo nijedno ubistvo u ovoj zemlji. Velika većina žena se obraćala za pomoć institucijama, nisu bile zaštićene. One su ostavljene na nemilost svojim ubicama", poručio je Janko Fejdi iz Demokratske stranke.
 
Nakon okupljanja u Katoličkoj porti, građani su preko Trga slobode, Pozorišnog trga i Ulicom Pavla Papa, stigli do Policijske uprave Novi Sad, na uglu te ulice sa Bulevarom oslobođenja. 
 
 
Ispred stanice održan je performans i pročitana imena žena žrtava femicida.
 
 
Kako je rečeno, skup je organizovan ispred policije povodom policijske represije i nasilja prema građanskim i opozicionim aktivistima. 
 
 
U protekla dva meseca, od tragedija u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i u okolini Mladenovca, u Novom Sadu je održano šest protesnih okupljanja i blokada. Na prethodnom je bio blokiran Varadinski most.
 
Tehnički organizator skupa su opozicione partije, kao što je slučaj i u Beogradu i drugim gradovima.
 
Podsetimo, građani traže smenu Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i gašenje medija i tabloida koji "objavljuju lažne vesti, šire govor mržnje i nasilja i kontinuirano krše novinarski kodeks".
 
Traže i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje "promovišu mržnju i nasilje", TV Pink i Hepi TV, hitno ukidanje rijaliti programa, kao i ostavke ministra policije Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.
  • mirkonee

    15.07.2023 13:19
    Gubljenje vremena
    Narod je već jednom sa ulice menjao vlast i nije baš dobronispalo. Protesti su OK ali ovi su se izgubili i u magli propalih političara. Gospodo osmislite plan i program kako bi ste sve zahteve vi rešili da ste na vlasti i prezentujte. Glavni smisao samo da smenite nekog sa vlasti pa posle ćemo lako više ne pije vodu.
  • Zon

    14.07.2023 22:13
    Mi smo bili tamo...
    Mi smo bili tamo, a vi zanovetajte i dalje, iz rashlađenih soba... Vi takvi ćete doneti promene? Problem su oni koji istrajavaju?
  • @medo

    14.07.2023 22:13
    Isti ti se “bore” za Sodros i Kamenicku adu… pa sa tom dimnom spravom oterali bi i nosoroge a ne vrapce i žabe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Vim Hof dolazi u Novi Sad

Vim Hof, poznat po svojoj metodi disanja i izlaganju hladnoći, posetiće Novi Sad 4. juna. Vim Hof je sarađivao i sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem.