FOTO, VIDEO: Pogledajte kako je izgledao protest u Novom Sadu - podsećanje na 22 femicida

Održan je još jedan protest "Novi Sad protiv nasilja".
FOTO, VIDEO: Pogledajte kako je izgledao protest u Novom Sadu - podsećanje na 22 femicida
Foto: 021.rs

Građani su se okupili u Katoličkoj porti u 19 časova.

Nakon toga, nekoliko stotina učesnika prošetalo je preko Trga slobode, Pozorišnog trga i Ulicom Pavla Papa, i stiglo do Policijske uprave Novi Sad, na uglu te ulice sa Bulevarom oslobođenja. 
Ispred Policijske uprave izveden je performans kojim su okupljeni podsetili na 22 ubijene žene i devojčice u porodičnim i partnerskim odnosima za samo šest i po meseci.
 
 
Novosađani su podsetili i na postupanje policije na protestima protiv Generalnog urbanističkog plana i seče na Šodrošu. 
 
Na protestu u Novom Sadu danas su, između ostalih, bili i Boris Tadić i poslanici Ana Oreg i Janko Veselinović.
 
 
Blokada Pap Pavla trajala je manje od pola sata i okupljeni su se razišli u 20 časova.
 
Protest je prošao bez incidenata.
  • Tajni agent

    15.07.2023 15:18
    dobroh sila
    Mozete vredjati, zastrasivati, pametovati sta kako treba… Ali ne mozete nas zaustaviti! Odrasli smo u strahu i ne plasimo se vise ni cega! Podrska svim hrabrim i dobrim ljudima! Pogledajmo istini u oci, moze da nam bude bolje. Nismo tu da bismo bili neciji robovi! Femicid ili ubistvo zena je samo jedan od problema, ima ih mnogo! I svi su vazni! I svi su strasni! Ako to vama nije strasno, onda nesto nije u redu sa vama! Policija i drzava nisu tu da bismo ih se plasili kao sto je slucaj ovde. Drzava i policija su tu da stite nas gradjane!
  • злица

    15.07.2023 13:24
    зон
    Бакље по мени ;асоцијација хулигана вучићеви навијача беловукових разбијача и све негативно у овом нашем друштву,Жалосно али је тако,кад упалите бакље ја одем и не сам.Знам за кога ћу гласати ,али на протесте идем све док нема бакљи толико о БАКЉАМА.
  • Čudan svet

    15.07.2023 11:49
    @Mark
    Mi stojimo na ivici ambisa i fali milimetar da se survamo. Ali ne odričemo se svog komoditeta ni za tren, ma kako on mali ili veliki bio. Pitam se koga ćemo kriviti na jesen i zimu? Nama je uvek neko kriv a sami nismo sposobni išta da promenimo, uvek čekamo da kritična masa bude baš kritična da nešto neko pogura i slično. Loš smo narod i treba da menjamo način razmišljanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.