Pred nama najvreliji dan ove nedelje - do 38 stepeni u Novom Sadu: Klonite se sunca što više možete

Prva tri dana ove sedmice veoma toplo, a najtoplije biće danas - do 38 stepeni u Novom Sadu.
Pred nama najvreliji dan ove nedelje - do 38 stepeni u Novom Sadu: Klonite se sunca što više možete
Foto: 021.rs
RHMZ je izdao upozorenje - cela Srbija je u "crvenom" do srede, 19. jula.
Očekuju se i tropske noći, sa temperaturama većim od 20 stepeni.
 
Biće i visok indeks UV zračenja - RHMZ kaže čak 10. Preporučuje se korišćenje sunčanih naočara i zaštitne kreme sa visokim faktorom, pokrivanje tela tkaninom i korišćenje kapa i šešira. Izbegavati izlaganje suncu od 11 do 16 časova. Koliki je indeks UV zračenja pratite OVDE.
 
 
Institut "Batut" objavio je savete i preporuke građanima kako da postupaju u vrelim danima.
 
Kod većine hronično obolelih su moguće uobičajene tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Oprez se savetuje astmatičarima i kardiovaskularnim bolesnicima. Preporučuje se adekvatna zaštita od UV zračenja, kao i izbegavanje većih fizičkih napora usled termičkih uslova znatno iznad prosečnih za ovo doba godine.
 
Takođe, strpljenje i oprez savetuju se i na putevima. Zbog visokih temperatura i gužvi, preporuke su da vozite oprezno, strpljivo i uz češće pauze. Zbog letnje turističke sezone, više je vozila i na naplatnim rampama i graničnim prelazima - gde su povremeno moguća duža zadržavanja.
 
Prema prognozi RHMZ, u utorak i sredu maksimalna temepratura biće 35 stepeni, pa onda malkice svežije, sa temperaturama do 32 stepena. Ove nedelje mogući su i povremeni pljuskovi.
  • Радници Сунца

    17.07.2023 10:36
    Шта каже ЈКПредузеће мора да се ради на отвореном ко није способан на боловање имате наранџаста одела попут сунчевог зрака неможе вам ув ништа

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti