Novi tropski julski dan: Vodič kroz utorak u Novom Sadu

Ukoliko ste preživeli tropski ponedeljak, svaka čast. I utorak će biti vreo, ali bar se navikavamo.
Novi tropski julski dan: Vodič kroz utorak u Novom Sadu
Foto: 021.rs

U novom pregledu dana pred nama saznajte najbitnije informacije za svakodnevno funkcionisanje.

Tu je stanje na putevima, pregled događaja po gradu, a krećemo od pomenutih vremenskih (ne)uslova.
Vreme
 
Nema nijednog oblaka u prognozi za utorak. Ujutro nas očekuje 21°C, dok će u najtoplijem delu dana biti 34°C.
 
Vreme ne pada lako nikome, te je potrebno da se dodatno rashlađujemo i klonimo sunca. Nesanica, glavobolja i neraspoloženje mogu dodatno da otežaju situaciju meteoropatama, a posebnu pažnju trebalo bi da obrate i srčani bolesnici. 
 
Imajte dovoljno vode i SPF pri ruci.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Za lakše snalaženje u saobraćaju, pripremili smo mapu sa svim radovima koji su aktuelni u Novom Sadu - od Bulevara oslobođenja, preko Nikole Tesle do Uspenske. Mapa nudi informaciju i o izmenama režima saobraćaja i o trajanju radova, te vas upućujemo da je detaljno pogledate OVDE.
 
Osim mape, treba da imate u vidu da je deonica radova na Bulevaru oslobođenja od Maksima Gorkog do Futoške ulice završena, te se saobraćaj na najprometnijem bulevaru odvija samo sa zabranom koja važi kod Mosta slobode. Radovi se izvode u levoj kolovoznoj traci, a saobraćaj se odvija dvosmerno u suprotnoj traci do 20. jula, kad se očekuje da i ova deonica bude završena.
 
Trebalo bi imati u vidu da je promenjeno odakle se ulazi i izlazi iz garaže kod Srpskog narodnog pozorišta. Tako se ulaz i izlaz sada odvijaju iz Njegoševe ulice naizmenično.
 
Delovi Novog Sada, Petrovaradina i Futoga u utorak neće imati struje. U Novom Sadu će bez struje od 9 do 10 sati biti Majevička 26-34, 17-43, Mičurinova 70 i Bogdana Garabantina 7, 14, 16, 68, a u Petrovaradinu od 8 do 9 sati Račkog 1-9 i 4-18.
 
Detaljnija isključenja najavljena za Futog saznajte OVDE.
 
Za sada nema najava isključenja domaćinstava sa vodovodne mreže. Treba imati u vidu da pritisak može da bude niži usled velike potrošnje vode.
Gde ići?
 
Sve do 15. septembra u Galeriji Matice srpske možete da pogledate izložbu "Poklon-zbirka Dragiše Brašovana".
 
Volite šah? U Kulturnom centru Lab možete da igrate da nađete sebi ravnog protivnika u 18 časova.
 
Ukoliko vam je potrebno društvo za putovanje i niste stidljivi, možda baš u čardi "Jedro" ovog utorka upoznate nekog. Događaj organizuje neformalna grupa "pronađi društvo za putovanje" u 20 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti