PzP: Novi Sad da proglasi stanje elementarne nepogode i formira Komisiju za procenu štete

Pokret za preokret zahteva od Grada Novog Sada da proglasi stanje elementarne nepogode i hitno formira posebnu Komisiju za procenu štete od jučerašnjeg nevremena na privatnim i javnim objektima.
PzP: Novi Sad da proglasi stanje elementarne nepogode i formira Komisiju za procenu štete
Foto: 021.rs
Kako navode u saopštenju, nužno je hitno izdvajanje posebnih budžetskih sredstava za sanaciju štete.
"Zahtevamo da se, ukoliko u budžetskoj rezervi nema dovoljno sredstava, hitno izvrši rebalans gradskog budžeta kako bi za hitne sanacije bilo dovoljno novca. Nužno je u gradskom budžetu na minimalne iznose svesti sve pozicije koje se tiču budućih reprezentacija, proslava i posebnih usluga i ta sredstva treba usmeriti na sanaciju štete", napisali su.
Navode da Komisiju za procenu štete treba formirati u roku od 24 časa i za građane i pravna lica mora biti dostupna tokom celog dana.
 
"Važno je i angažovanje stručnih lica koja bi na terenu mogla da procenjuju štetu i određuju prioritetne radove kako bi za najugroženije porodice mogli da se obezbede uslovi za normalan život i sprečavanje nove štete. Nužne su procene štete na građevinskim objektima, ali i na vozilima i poljoprivrednim zasadima", dodaju.
 
Dodatno traže i uvođenje radne obaveze za sve zaposlene u javnim preduzećima kako bi administrativno osoblje moglo biti raspoređeno na nužne poslove u dovođenje javnih službi u funkcionalno stanje.
 
"Nužno je uraditi i snimanje iz vazduha celokupnog područja grada kako bi se dokumentovalo pravo stanje štete i kako ne bi bilo zloupotreba prilikom donošenja odluke o nadoknadi štete", navode.
 
Naglašavaju i da se posebna pažnja treba obratiti na sanaciju štete u prigradskim naseljima "koja često od javnih službi budu zapostavljena".
Zajedno: Besplatna pravna pomoć za građane
 
Gradski odbor stranke Zajedno je obezbedio besplatnu pravnu pomoć svima koji su pretrpeli štetu na imovini usled nevremena koje je pogodilo Novi Sad i okolinu.
 
"Svi koji su pretrpeli neki vid štete, mogu da nam se obrate kako bismo Vam dalje dali instrukcije radi ostvarivanja naknade štete", navode.
 
Za pomoć se svi građani mogu javiti putem mejla zajednozans@gmail.com, telefona 065/41-81-947 ili preko društvenih mreža.
  • G pen

    20.07.2023 12:03
    Ah, taj budzet! Ovi kao da su sns.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti