FOTO: Više od 668,3 miliona dinara za salu Gimnazije "Laza Kostić", pogledajte kako će izgledati

Gradnja fiskulturne sale Gimnazije "Laza Kostić" koštaće više od 668,3 miliona dinara.
Prema saznanjima 021.rs, radovi bi trebalo da traju do 600 dana, te bi gimnazija salu trebalo da dobije na proleće 2025. godine.
Na tenderu Uprave za kapitalna ulaganja posao su dobile novosadske firme "Intec", "A.R.J. Technology", "RK Tehnika projekt", "Neo inženjering" i "Protech integra", koje su bile i jedini ponuđači.
Prema predloženom projektu, nova fiskulturna sala će imati tribine, toalete, svlačionice, kao i druge prateće prostorije.
 
Iz popisa inventara koji sadrži interaktivne table, stolove, stolice i slično, vidljivo je da će biti sagrađene barem dve učionice sa po 30 mesta.
 
Nova fiskulturna sala će se izgraditi na postojećem otvorenom fudbalskom terenu i drugim javnim površinama u dvorištu škole.
 
Arhitektonski izgled fiskulturne sale pokazuje da se radi o modernoj građevini, a kako će izgledati možete videti u foto galeriji.
 
 
Novac za ove radove obezbedili su Grad i Pokrajina, u pitanju je jedno od najvećih ulaganja u školske objekte u Novom Sadu i Vojvodini ove godine.
 
Prema planu finansiranja, Novi Sad će dati 347 miliona dinara u dva dela, u ovoj i narednoj godini, a Vojvodina 348,6 miliona, takođe podeljeno na budžetsku 2023. i 2024. godinu.
  • Kale

    21.07.2023 22:02
    Koliko su para dali raznim privatnicima za iznajmljivanje sala, mogli su tri već sagraditi.
  • Nimbus

    21.07.2023 14:53
    @Vlada
    5.5 miliona evra i ne zvuci tako mnogo za fiskulturnu salu, u odnosu na...
    3 miliona za novogodisnju rasvetu, preko 1 milion za fontanu u Subotici,
    83 hiljade za novogodisnju jelku, 2.8 miliona za jarbol, xy miliona za spomenik...
  • Vlada

    21.07.2023 12:50
    Auuuuu al ovde neko pere pare. Ni manje ni vise nego 5,5 milona evra za jednu skolsku salu. Mada neka i treba, tako je bilo i sa muzickom skolom, sistemima za navodnjavanje NS parkova i ko zna cemu sve i nikom nista. Psi laju, karavani prolaze a ovi dobijaju svake naredne izbore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti