Nevreme u Novom Sadu oštetilo i nekoliko studentskih domova

Oluja koja je prošla kroz Novi Sad u petak, 21. jula nanela je manju šteta na nekoliko studentskih domova i biće formirana komisija za procenu štete.
Nevreme u Novom Sadu oštetilo i nekoliko studentskih domova
Foto: 021.rs

Kako se navodi u sopštenju Studentskog centra, oštećenja su pretrpeli domovi "Slobodan Bajić", "B dom", "Živojin Ćulum", "Nikola Tesla", "23. oktobar", "Sajam" i objekat velike menze.

Tačan obim štete ustanoviće komisija, koja će raditi preko vikenda.

Direktor Studentskog centra "Novi Sad" Zoran Martinović ističe da će komisija imati kratak rok za utvrđivanje vrednosti i obima štete.
 
"U najkraćem roku ćemo sanirati sva nastala oštećenja, kako bismo izbegli nastajanje veće štete, koja može nastati u slučaju jačih padavina, kako na spoljnim delovima, tako i unutrašnjosti objekata", objasnio je.
 
Dodao je i da je dobra okolnost to što preko leta u domovima ne boravi veliki broj studenata i što je nastala šteta minimalna.
  • Joksim

    22.07.2023 19:05
    Steta na FTN
    Da, krov FTNa je oduvan, jer je FTN nadogradjen pre otprilike 25god i postavljen je taj fuserski metalni krov, isti onakav kakvi su letelu po gradu ovih dana. Koliko sam video na Univerzitetu nije ozbiljnije ostecena ni jedna zgrada stare gradnje. Ne verujem da steta ns FTNu moze da se popravi do pocetka semestra. Mozemo samo da nagadjamo koliko je vode prodrlo u zgradu posle pada krova i kolika su ostecenja od vlage, a kise ce biti jos.
  • V

    22.07.2023 14:51
    Odleteo je krov na FTN, hitno ga sanirati, biće velika šteta ako se nakvasi unutrašnjost i oprema, i neće moći da se održava nastava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti