Vanredna sednica Pokrajinske vlade i Štaba za vanredne situacije zbog štete u NS i BP

Vanredna sednica Pokrajinske vlade i Pokrajinskog štaba za vanredne situacije održaće se danas, 23. jula.
Vanredna sednica Pokrajinske vlade i Štaba za vanredne situacije zbog štete u NS i BP
Foto: 021.rs
Sednicu je za 10 časova zakazao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
Cilj je da se sagledaju razmere nove štete nastale u ponovljenom nevremenu, koje je u petak uveče najviše pogodilo Novi Sad i Bačku Palanku.
Iz Pokrajinske vlade ranije su naveli navode da je Mirović, kao komandant Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, koordinirao tokom organizaciju pomoći za Bačku Palanku, koja ima manje kapacitete nadležnih službi i pomogao je, u skladu sa potrebema, novosadskom štabu kojim je koodinirao gradonačelnik Milan Đurić.
 
On je rekao da je MUP mobilisalo 135 pripadnika i obezbedilo tehnička sredstva za pomoć radnicima područne elektrodistribucije i brojnim preduzećima iz Novog Sada. Grad Beograd je ustupio deset vozila za rad na visinama, a Grad Subotica je ustupio tri vozila sa stručnim radnicima. 
 
Istakao je da je na terenu neprekidno više od 50 zaposlenih iz "Vojvodinašuma" i Nacionalnog parka "Fruška gora", kao i više od 100 zaposlenih iz "Voda Vojvodine", koji pružaju pomoć u raščišćavanju i u obnovi komunalnih sistema.
 
Mirović je dodao da vanredne napore ulažu i zaposleni u područnim elektrodistribicijama da saniraju štetu na strujnoj mreži i obezbede struju za sva domaćinstva u što kraćem roku, i naglasio da to rade danonoćno.
  • Slanobarac

    23.07.2023 18:01
    Čenejska
    Čenejska ulica dva dana bez struje i niko ne pokušava da proradi. Oslobodili školu i policiju, a građani neka se snađu sami.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti