Ove lokacije u Novom Sadu su još zatvorene za posetioce dok se ne sanira šteta od nevremena

Pojedine lokacije u Novom Sadu i dalje su zatvorene za posetioce zbog uklanjanja posledica nevremena koje je pogodilo glavni grad Vojvodine u sredu i petak.
Ove lokacije u Novom Sadu su još zatvorene za posetioce dok se ne sanira šteta od nevremena
Foto: Grad Novi Sad
Tako su za posetioce zatvoreni parkovi u Novom Sadu, jer je oluja polomila veliki broj stabala. 
Iz istog razloga još je za posetioce zatvoren i Štrand.
U Zelenilu su apelovali na Novosađane da ne ulaze samoinicijativno u parkove, koji su ograđeni trakama za opasnost. 
 
"Molim ih za strpljenje. Broj stabala koja su polomljena u oluji je ogroman, i naše ekipe ulažu nadljudske napore da u najkraćem mogućem roku uklone sve posledice nevremena", rekao je direktor "Zelenila" Miloš Egić.
 
Za posete su zatvorena i novosadska groblja, koja su pretrpela znatnu štetu. U toku je sanacija, uklanja se iščupano i polomljeno drveće, polomljene grane, čiste saobraćajnice i staze, kao i prilazi grobljima.
 
"S obzirom na to da je broj polomljenih stabala i grana koje predstavljaju opasnost velik, molimo građane da se, radi lične sigurnosti, uzdrže od uobičajenih dolazaka na groblja, dok naše službe ne saniraju sve posledice nedavnih vremenskih nepogoda", rekli su u Lisju.
 
Ni Petrovaradinska tvrđava nije izbegla devastaciju, pa su nadležni apelovali na građane da redukuju šetnje i obilaske ove novosadske znamenitosti dok se šteta ne sanira. Takođe, apelovano je na građane da poštuju ograđene delove oko objekata.
  • Marko

    24.07.2023 17:59
    ajd sad pomogni
    Sat kula je u ovom trenutku nebitna. Ne vredi gradonačelniku da obilazi sa ručama u džepovima ajd budi džek i uzmi makaze, lopatu, metlu i ostali alat za uklanjanje fasciniraj građane možda dobijete poneki poen
  • Ja

    24.07.2023 17:31
    Hm
    Naplata ulaza na Tvrdjavu, da bi se barem tim putem održavala.
  • Nenad

    24.07.2023 17:14
    @Liman III
    Glup izgovor.
    Niko ne traži sečenje trupaca i grana.
    Možete pokupiti sitnije grane, pokupiti lišće oko ulaza i parkinga. Lišće se suši i sledeća kiša će ga odvući na slivnike i zapušiti. Ima prostora za mesta gde da se to smesti do dolaska zelenila ili čistoće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti