DJB: Novosađani da razmisle da li će tužiti grad - oluja je, pravno gledajući, viša sila

Gradski odbor Dosta je bilo (DJB) poziva građane da još jednom razmisle ukoliko planiraju pokretanje sudskih postupaka protiv Grada Novog Sada i javnih preduzeća za naknadu štete.
DJB: Novosađani da razmisle da li će tužiti grad - oluja je, pravno gledajući, viša sila
Foto: 021.rs
Kako navode, olujno nevreme se u pravnom tumačenju vodi kao "viša sila".
Navode da, ukoliko dođe do sudskih postupaka, Grad i JKP "Gradsko zelenilo" kao tužena strana pozvaće se na okolnost više sile, odnosno događaja na koje nije bilo moguće uticati.
"Velika je verovatnoća da sud takvu argumentaciju prihvati jer bi takva odluka bila u skladu sa zakonima Republike Srbije. U tom scenariju, tužbeni zahtevi neće biti usvojeni, a građani - tužioci će imati troškove sudskih postupaka koji, znamo svi, nisu mali", navode.
 
Smatraju da je bitno da građani ovo znaju na vreme i pozivaju ih da još jednom "dobro razmisle i procene situaciju da li će pokretati sudske postupke".
  • AvatarNs

    25.07.2023 19:29
    Dok sam bio mladji, slusao sam neke analitike kako vise od polovine stanovnika Srbije nije pismeno. Mislio sam da se to odnosi da ljudi ne znaju da citaju i pisu... citajuci ove komentare, vidim da se pismenost odnosila na obrazovanje, rezon i logiku ljudi... Sta je sve internet izronio... kakvi ste to ljudi? Da li ste svesni snage oluje i vetra koja je bila? Da tuzite grad sto je palo stablo ili investitora sto je vetar odneo crep? Sta je trebalo? Da ih zakuca? Drvece je vetar izvalio iz korena... ne daj boze da je JKP Zelenilo odseklo neke trule granje, odmah bi skakali ovi zeleni sto protestvuju iz "uverenja" (citaj placenika). Sta je sa vama ljudi? U sta ste se to pretvorili? Da li ste se pozvali nekog bliznjeg ili komsiju da pitate da li treba da mu se pomogne nesto? Drzava vam kriva za sve vase neuspehe, frustracije pa i oluju koja nije zapamcena u novijoj istoriji... citajuci vase komentare, dolazim do zakljucka da je Novi Sad ipak jedna palanka... i to neka iz Nusicevih prica...
  • Vozač

    24.07.2023 14:29
    Platio parking,šta sad
    Platio sam parking, a kola oštećena. Zar parking servis nije dužan da nadoknadi štetu, ako sam mu platio parking za to parking mesto? Neka ne naplaćuju parking ako je parking mesto nebezbedno. Grad i gradski advokati naprednjaka bi da vladaju a da nemaju nikakvu odgovornost,brigu. Najuriti bagru!
  • Nina

    24.07.2023 13:01
    Neko mora da plati stetu???
    Ne znam da li je recenica obavestajna ili zeljena!?
    Za to postoji osiguranje....
    Za auto kasko,za kuce, stanove,njive...ugovori osiguranja sa raznim opcijama....
    A sud u Briselu, jel ste sigurni???





Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti