Stanovnici ulice u Novom Sadu peti dan bez struje: Komšije se snalaze kako umeju

Stanovnici Prešernove ulice na Telepu već pet dana, od 19. juna, nemaju struje i nikako da dobiju informaciju kada će se radnici Elektrodistribucije pojaviti.
Stanovnici ulice u Novom Sadu peti dan bez struje: Komšije se snalaze kako umeju
Foto: 021.rs
Problemi za 12 kuća u ovoj ulici su počeli prilikom prvog nevremena kada je ostala samo jedna faza nakon što je otkinut kabl sa niskonaponske mreže koja je u ovom delu Telepa nadzemna.
Stanovnica ove ulice Branislava Kostić, kaže za 021.rs da su 20. juna došli radnici Elektrodistribucije i prekinuli kabl kako ne bi bio pod naponom i da od tada čekaju da se neko pojavi.
 
"Samo čujemo da su ekipe na terenu svaki dan, ali niko ne dolazi kod nas. Mi redovno svako jutro zovemo brojeve Elektrodistribucije i svaki put nam se ljubazno javi ženski glas koji zapiše našu prijavu i sve što može da nam kaže je da su ekipe na terenu. Ne znamo gde su te ekipe, međutim, sigurno nisu dolazile u ovaj deo Telepa", priča Novosađanka.
Ona dodaje da nisu primetili da je naneta dodatna šteta kad je bila druga oluja u petak, 21. juna uveče.
 
Prema njenim rečima, komšije se snalaze kako umeju i znaju međusobno se pomažu.
 
Ona navodi da je posle pet dana od prijatelja dobila agregat i da to ipak nije rešenje, nego da je potrebno da se radnici pojave i povežu ih na mrežu.
 
Branislava Kostić dodaje i da su čuli da ima još ulica koje su u sličnoj situaciji, navodeći primer Braće Grulović gde je, koliko su čuli od prijatelja, takođe nekoliko kuća od 19. juna bez struje jer je bandera pala usled oluje.
Iz Elektrodistribucije za 021.rs su proteklih dana na više pitanja o ulicama i delovima Novog Sada koje su bez napona svaki put odgovorili sa skoro istim rečenicama, da su ekipe neprekidno na terenu i da se ulažu veliki napori u sanaciji ogromne štete na distributivnoj mreži.
 
O konkretnim lokacijama, među kojima je i Prešernova, nije bilo informacija.
  • \\\

    25.07.2023 08:39
    @ Dragan
    Rukovodioci ne mogu da organizuju posao jer verovatno nikad nisu radili, nemaju radno iskustvo, ne poznaju posao, pa ne mogu ni da ga organizuju. Oni dovedeni su najčešće sa kupljenim diplomama. Tu su samo da prime platu i što je najgore, misle da tako treba, a da će neko drugi da radi za njih. Ne zanima ih da li ti drugi mogu da stignu i da li mogu da rade i preko svojih mogućnosti.
    Firme se vrlo često oslanjaju na podizvodjače. Nekad se ima utisak da su ozbiljne firme i rasturene da bi podizvodjači dobijali poslove.
  • Tako

    24.07.2023 23:07
    Ovce
    E moji kukavci. Kukajte i kukajte. Zar vam ovo nihe dovoljan razlog da vec jednom svatite da nemate drzavu vise , nemate vlast , nemate institucije, nemate nadlezne niti odgovrone . Oteli su vam i zemlju i drzavu niko vas ne stiti. Imate diktatora na vlasti. Zar vam nije vec jednom doslo iz dupeta u glavu da zaista izadjete na ulicu i bukvalno podavite tu bagru na vlasti golim rukama. Ako nista drugo vise vas je.
  • Komsija

    24.07.2023 22:45
    Ni Sremska Kamenica nije imala danima,bilo je prestrašno. A onda nam se javila jedna Jelena i isti dan problem resila. Danas susjedna ulica u istom problemu i gle cuda-opet Jelena resila. Nisam imao cast da je upoznam ali ako procita-hvala joj i ima čokoladu od nas kao sto smo obecali! Nekada kada izgubite i poslednju nadu neko vam vrati veru u ljude!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti