Novosadski domovi i menza oštećeni u oluji: Šteta na krovovima, prozorima, izolaciji...

Studentski centar Novi Sad saniraće oštećene studentske domove o svom trošku i neće tražiti pomoć od Pokrajinske vlade.
Novosadski domovi i menza oštećeni u oluji: Šteta na krovovima, prozorima, izolaciji...
Foto: 021.rs
Komisija za utvrđivanje štete je napravila popis svih oštećenja, a tokom ove nedelje će biti izvršena finansijska procena štete. 
Prema nalazima Komisije, u Domu "Slobodan Bajić" oluja je razbila nekoliko prozora, oštećen je deo zaštitnog lima na krovu i gromobran, a u dvorištu doma je oboreno stablo drveta.
Deo krova na Domu "Veljko Vlahović" je oštećen, zbog čega nekoliko soba u potkrovlju prokišnjava, a delimično su pokidane i okapnice na krovu. Zbog oštećenja reflektora ne radi spoljna rasveta, a jedno stablo breze koje je oborio vetar je palo na objekat. Kada stablo bude otklonjeno, znaće se da li je pričinjena šteta i u kom obimu.
 
Na studentskom Domu "Živojin Ćulum" oluja je oštetila krov na zapadnom i istočnom delu, kao i oluke na južnoj strani objekta. Polomljeno je i 20 krovnih prozora i terasna vrata.
 
Dom "Sajmište" je prošao sa oštećenim krovom, pokidanom hidroizolacijom na spoljnim zidovima i gromobranom, a snažni olujni udari izvalili su vrata u prizemlju.
 
Blaže je prošao Dom "Car Lazar", čiji je krov delimično oštećen, kao i lim na fasadi dela objekta, a snažni olujni udari polomili staklo na ulaznim vratima.
 
Krov je oštećen i na Domu "Nikola Tesla", gde je pokidana krovna kupola usled čega je došlo do curenja vode na četvrtom i delimično trećem spratu. Došlo je i do pucanja i podizanja limova na krovu objekta.
Na Velikoj menzi je oštećeno desetak stakala.
 
Dom "23. oktobar" pretrpeo je manja oštećenja na plafonu. Ispred Doma "Feješ Klara" oboreno je jedno veliko drvo, koje prilikom pada nije nanelo nikakvu štetu objektu doma.
 
Kako navode iz Studentskog centra, na domovima u Somboru i Zrenjaninu nije bilo štete.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti