Prvi avgustovski dan: I avgust počinje uz pljuskove i nove izmene saobraćaja

Jul je tako brzo prošao, a avgust nas dočekuje uz pretežno sunčano vreme i moguće pljuskove u večernjim časovima.
Prvi avgustovski dan: I avgust počinje uz pljuskove i nove izmene saobraćaja
Foto: 021.rs
Prvi avgustovski dan donosi nam i nove izmene saobraćaja.
U nastavku vas vodimo kroz neke od informacija koje su bitne za ovaj dan. Kao i uvek, krećemo od vremenske prognoze.
Vreme
 
U Novom Sadu će od utorka biti sve toplije. Preko dana će biti pretežno sunčano.
 
Minimalna temperatura biće 15, a maksimalna 31 stepen. Duvaće umeren jugoistočni vetar. 
 
Uveče se očekuje postepeno naoblačenje, moguć je pljusak sa grmljavinom u noći između utorka i srede. Vetar će biti u skretanju na severozapadni. 
 
Očekivane biometeorološke prilike mogu biti nepovolјne za osobe sa kardio i cerebrovaskularnim obolјenjima, a izvestan oprez se savetuje i nervno labilnim osobama. Kod meteoropata moguće je zamaranje, pospanost i nervoza.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Limanci u utorak od 8 časova neće imati tople vode.
 
Razlog je sanacija havarije na TO "Jug".
 
Normalizacija se očekuje u ranim poslepodnevnim časovima.
 
Od utorka nova izmena režima saobraćaja u Maksima Gorkog, na Trgu carice Milice i Bulevaru oslobođenja zbog rekonstrukcije vrelovoda. Režim saobraćaja će se menjati u dve faze.
 
U okviru prve faze menja se režim saobraćaja u delu desne kolovozne trake, trotoara i parkinga u Ulici Maksima Gorkog - od Trga carice Milice do Bulevara oslobođenja. Saobraćaj se u ovom smeru odvija u jednoj saobraćajnoj traci.
 
U okviru druge faze privremeno je izmenjen režim saobraćaja na trotoaru na Bulevaru oslobođenja, od raskrsnice Ulica Maskima Gorkog i Bulevara oslobođenja do kućnog broja 107.
 
Privremena izmena trajaće mesec dana.
 
Akcija dobrovoljnog davanja krvi organizuje se i u utorak. 
 
Transfuziomobil biće parkiran ispred Promenade. Ovo namensko vozilo za prikupljanje krvi prvobitno je trebalo da bude parkirano u centru grada. To je promenjeno zbog radova u centru. 
 
Vozilo će biti kod Promenade od 16.30 do 20 časova.
 
Gde izaći?
 
Prvog utorka ovog meseca zakazano je otvaranje izložbe Dijane Molac u Kulturnom centru Vojvodine "Miloš Crnjanski". Svečano otvaranje planirano je za 19 časova, a ulaz je slobodan.
 
Osim toga, u toku su brojne aktuelne postavke izložbi širom grada koje možete posetiti preko leta.
 
Ukoliko ste se uželeli Štranda podsećamo vas da je ponovo otvoren, pa vam možda bude prijala šetnja do jednog od omiljenog mesta mnogih Novosađana.
Uveče možete, ukoliko već niste do sada, da po jeftinijoj ceni ulaznica na Dan bioskopa, pogledate filmove "Barbie" i "Oppenhaimer" koji već neko vreme izazivaju pažnju javnosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.