Biljana Stojković o "Novom Sadu na vodi": Elitno naselje za korumpiranu elitu

Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković pridružila se današnjem protestu protiv "Novog Sada na vodi" ispred Skupštine grada.
Biljana Stojković o "Novom Sadu na vodi": Elitno naselje za korumpiranu elitu
Foto: 021.rs

U toku je protest, a deo opozicije pokušava da uđe u Skupštinu grada kako bi prisustvovao sednici.

U jednom trenutku došlo je i do koškanja između demonstranata i zaposlenih u lokalnom parlamentu.

Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković kaže da je projekat "Novog Sada na vodi" realizacija zakona koji su usvojeni i koji su na usvajanju.
 
"To je repriza 'Beograda na vodi', pravi se jedno elitno naselje koje će biti pristupačno isključivo korumpiranoj eliti. Oni za sebe prave svoja naselje, a ostatak građanstva će ostati da živi u siromaštvu. To je poenta ovog projekta, cela ova država je polako privatizovana i iza svega toga stoji porodica Vučić i korumpirana elita Srpske napredne stranke", navela je ona.
 
Podsetimo, odbornici vladajuće koalicije treba da odobre izradu urbanističkog plana Brodogradilišta sa okolinom, tj. onoga što javnost poznaje kao "Novi Sad na vodi". Izradi plana se pristupa po inicijativi kompanije "Galens", koja je i vlasnik Brodogradilišta, i to će sve platiti preko svoje firme "Uni-Galens".

Ovaj plan treba da omogući da se gradi stambeni kompleks sa soliterima do 20 spratova na površini od 21 hektara nekadašnjeg Brodogradilišta, okolnih saobraćajnica i dela Ribarskog ostrva. 

  • Starosadjanin

    01.08.2023 21:09
    Novi Sad treb da se oslobodi bg kvislinga koji vladju od 1918 u gradu i Vojvodini,da ukloni sve simbole velikosrpstva.
  • Mare

    01.08.2023 18:54
    Fuj
    @SaleNS
    Sine, bolje i takvi nego kao vi....pa vi ste sramota Novoga Sada. Ti ćeš nekoga da omalovažavaš? Pičk.....
  • Драган

    01.08.2023 16:15
    Drugim
    Другим речима ДОСманлијско насеље састављено од домаћих издајника.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti