U planu poskupljenje karata u GSP-u u Novom Sadu, vozače smara da vraćaju kusur

Gradonačelnik Milan Đurić kaže da se razmišlja o poskupljenju karata u gradskom prevozu.
U planu poskupljenje karata u GSP-u u Novom Sadu, vozače smara da vraćaju kusur
Foto: 021.rs

Gradonačelnik nije naveo koliko poskupljenje se planira, ali je istakao da rast mesečnih markica nije u planu.

Na pitanje 021.rs da li se nakon poskupljenja pojedinih komunalnih usluga - od vode do odnošenja smeća - očekuje još neka korekcija cena, Đurić je naveo da je u planu samo rast cene karata u gradskom prevozu koja trenutno košta 65 dinara.

Prema objašnjenju, jedan od razloga je i taj da je vozačima teško da vraćaju kusur. 
 
"Zasad neće biti drugih poskupljenja, a što se tiče gradskog prevoznika razmišljamo da cena karte u vozilu poskupi. Ideja je da demotivišemo građane da kupuju karte u autobusima, jer nam se vozači žale da imaju problema sa vraćanjem kusura, na šta gube vreme. Ideja je da se te karte kupuju na kioscima i naložio sam direktoru da obezbedi dodatna prodajna mesta za tu svrhu, da ne bi bilo da imamo samo dva prodajna mesta. Karta u vozilima će od tada biti skuplja", poručio je gradonačelnik.
 
Iako se kao razlog za poskupljenje navode problemi vozača prilikom vraćanja kusura, treba reći da je GSP preduzeće koje godinama unazad posluje loše i u koje se "sipa" veliki novac iz budžeta. 
 
Samo ove godine GSP će iz budžeta dobiti 2,8 milijardi dinara, što ga čini preduzećem za koje se iz gradske kase izdvaja najviše sredstava.
Đurić je ukazao na to da su dosadašnja poskupljenja bila posledica rastom cena energenata i da su javna preduzeća tražila i do 20 odsto više cene, ali da im to nije odobreno.
 
Ocenjuje da firme nisu zadovoljne time koliki rast cena im je odobren, poručujući da ne može da se očekuje da građani sve plate. 

Komentari 110

  • Crni

    22.02.2024 22:18
    Bezobrazluk
    Čudi me da ih ne smara da naplate kartu.
  • X

    24.08.2023 14:53
    Smara hahah
    Izdavanje karte traje predugo iz razloga sto su uzeli smece od aparata a placaju ih mnogoo.
  • Mirjana

    06.08.2023 14:31
    Pitam se cime pravdau poskupljenje. Jel jedan od razloga mozda sto busevi prokisnjavaju ili sto na plus 40 nema klime? Samo pitam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti