"Humanitarni ponedeljak" na Štrandu: Pomozimo maloj Anabeli da skupi novac za lekove, naočare...

Akcija "Humanitarni ponedeljak" na Štrandu danas, 7. avgusta namenjena je četrnaestogodišnjoj Novosađanki Anabeli Kulačanin.
Ulaz na plažu se ne naplaćuje, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. 
Kutije u koje građani mogu da prilože pomoć postavljene su uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.
Anabela je rođena 2009. godine, obolela je od Daunovog sindroma, uz brojne tegobe izazvane posledicama ove bolesti, zbog čega su joj potrebne terapije defektologa, fizioterapeuta, logopeda, dermatologa i ostalih lekara.
 
Majka joj je samohrani roditelj, uz to je i nezaposlena, žive u podstanarskom stanu, što dodatno otežava njihovu ionako tešku životnu situaciju.
 
Sredstva koja će se prikupljati biće namenjena za neophodne terapije, kao i adekvatna pomagala - naočare, lekove i suplemente za poboljšanje stanja u kom se nalazi.
 
Prošlog ponedeljka je u akciji prikupljanja sredstava za Andreja Glavonjića ukupno prikupljeno 190.000 dinara.

"Gradsko zelenilo" obaveštava sugrađane koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći da svoje zahteve mogu da donesu na glavnu blagajnu Štranda.

  • Цане улични свирач

    04.08.2023 12:46
    Прочито текст срамота за градске оце и медицину рада ,тужно и жалосно детињство за малу новосађанку и њену самохрану мајку неће добити ни пишљиви динар од кумова није њихово дете

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.