U Službi za katastar primali mito: Tražili 7.000 evra za upisivanje u registar, pa uhapšeni

Dvoje zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) uhapšeni su zbog sumnje da su primili mito.
U Službi za katastar primali mito: Tražili 7.000 evra za upisivanje u registar, pa uhapšeni
Foto: 021.rs

Odeljenje za borbu protiv korupcije MUP-a je po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsila M.M. (45) i R.J. (39).

M.M. je bivša zaposlena u RGZ, u Službi za katastar nepokretnosti u Nišu, Beogradu i Novom Sadu, a sumnjiči se da je 26. jula od punomoćnika stanova jedne zgrade u Novom Sadu zahtevala 7.000 evra.
Ona je posredovala kod R.J, koji je zaposlen u RGZ u Beogradu, kako bi ubrzao donošenje odluke o povlačenju žalbe jedne vlasnice stana.
 
Na taj način bi se omogućio redovan postupak upisa prava svojine ostalih vlasnika stanova u navedenoj zgradu.
 
Punomoćnik stanara je prethodno po dogovoru osumnjičenoj M.M. predao 1.500 evra kao avans za ugovorenu uslugu, nakon čega je ona uhapšena.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Novom Sadu.
  • Novosadjanin

    05.09.2023 20:03
    Krivicne prijave katastar
    Dragi sugradjani predlazem da svi podnosimo krivicne prijave u skladu sa nezakonitostima koje nam priredjuju radnici katastra, ako samo kukamo nista se nece promeniti, pa da vidimo kako ce dalje ako preduzmemo zakonsku akciju
  • mk

    13.08.2023 08:58
    hoštapleri i kriminalci
    taj ološ treba pohapsiti kao sto su šilerovu hapsili na tom nivou...izmeni gospodja vlasnistvo nad parcelom naravno za kes i cujes ona vedri i oblaci katastrom...svaka joj cast ....podneses krivicnu prijavu kao posten gradjanin grada Novog Sada platis taksu za k.prijavu a ona stoji negde u fioci....dokle vise ce ovaj grad to da trpi...jadan obican svet sa tom gamadi....
  • Leglo

    12.08.2023 00:45
    Leglo korupcije. Trenutno se rade lredmeti iz2020.godine. zasto? , pa da bi se taj nerad placao sa par stotki kad ti treba uknjizba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti