Uskoro popravka kanalizacionog ispusta na Keju gde je urušen nasip: Start zavisi od vodostaja Dunava

JKP "Vodovod i kanalizacija" je najavilo da će uskoro početi sanacija ispusta kanalizacije na Beogradskom keju, kod kog je došlo i do urušavanja dela nasipa za odbranu od poplava.
Uskoro popravka kanalizacionog ispusta na Keju gde je urušen nasip: Start zavisi od vodostaja Dunava
Foto: 021.rs

Ugovor je nakon javne nabavke potpisan sa firmama "Graditelj NS" iz Novog Sada i "Regulacije" iz Sremske Mitrovice po ceni od 20.007.307 dinara sa PDV-om.

Rok za izvođenje radova je 55 dana, a u "Vodovodu" kažu da će početak sanacije i rekonstrukcije kanalizacionog izliva na tom delu nasipa najviše zavisiti od visine vodostaja Dunava. 
"Prema informacijama 'Voda Vojvodine', u narednih 20 dana postoji mogućnost da dođe do opadanja vodostaja, čime će se stvoriti uslovi za početak prve faze sanacije, koja će se obavljati sa površinskog dela reke uz pomoć barži. Izvođač radova je, po nalogu Vodovoda i kanalizacije već započeo sa postavljanjem metalne ograde, kako zbog bezbednosti, tako i radi fizičkog obezbeđenja mesta budućih radova", navode iz gradskog preduzeća.
 
U Vodovodu dodaju da se nakon višemesečnog postepenog urušavanja nasipa na Beogradskom keju, usled loše hidrološke situacije, tačnije gotovo dvogodišnjeg niskog vodostaja Dunava, na kanalizacionom izlivu formiralo slapište koje je doprinelo eroziji obale ispod izliva i dalje prouzrokovalo urušavanje kamenih prizmi kojima je nasip obložen.
 
 
Podsetimo da je do većeg urušavanja došlo tokom maja, kada su se napravile dve rupe u bedemu koji štiti Novi Sad od nabujalog Dunava. Prvo urušavanje je bilo kod izliva kanalizacije koji je sagrađen pre nekoliko godina, kada je pravljena Glavna crpna stanica (NGC1). Druga rupa se pojavila nekoliko metara dalje i manjeg je obima.
 
U "Vodama Vojvodine" su tada potvrdili da redovno obilaze ovu lokaciju i da se čaka niži vodostaj kako bi gradsko preduzeće počelo sanaciju, dok su u Gradu rekli da je obezebđen novac i da sledi raspisivanje tendera. 
  • /

    09.08.2023 22:17
    nestrucno
    ispust je od starta lose isplaniran tj. projektovan , a onda i lose izveden! Trebalo je da bude mnogo nize jer bi se tada kanalizacija ulivala u vodu kada je Dunav nizak ( sto nije retko) pa se smrad ne bi toliko osecao ( kada vec nema precistaca) ! Setnja kejom nije vise zadovoljstvo jer vecinom godine smrad je nesnosan( a o okolnim stanarima da ne pricamo, prozori ne smeju da se otvore) !
  • Ralle

    09.08.2023 11:21
    Ako je moguce..neka se sve srusi pa da krenemo iz pocetka...sve neka se srusi nama nesposobnima..
  • bora

    09.08.2023 10:51
    lazi
    Dunav nije kriv da nesto propadne za 2 god.Isto se radi ponovo
    za 20 milona dinara novaca gradjana Novog Sada.Kod izgradnje
    nove crpne stanice gradonacelnik je kazao da najzad novosadjani
    nece osecati neprijatne mirise (moilm vas da pustite snimak
    otvaranja i govor).Jos jedna laz i lose uradjen posao.Inace sa
    crpne stanice odleteo je krov ostetio kosarkasko igraliste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti