NDNV o novom targetiranju: Pitanje je samo kad će umesto plakata na nas bacati bombe

Nezavisno društvo novinara Vojvodine poručuje da je danas oko 14 sati nepoznati muškarac pobacao šovinističke plakate ispred ulaza u prostorije NDNV.

Reč je o plakatima koje je i po centru grada polepio Konzervativni pokret "Naši", a kojima se targetiraju političari, aktivisti i novinari.

NDNV poručuje da "samo bolestan šovinistički um je u stanju da ih na istom plakatu prikaže zajedno sa zloglasnim ustaškim poglavnikom Antom Pavelićem".

"Jedini zaključak koji možemo da izvučemo iz takvog poteza jeste ona stara poslovica 'sličan se sličnom raduje'. Jer, upravo su propagandne metode koje koriste 'Konzervativni pokret Naši' slične metodama koje su koristile ustaše u Drugom svetskom ratu, a svima je poznato kakvo je nepojmljivo zlo proizašlo iz takve propagande", navodi NDNV u reakciji na plakate.
 
NDNV će o ovom najnovijem napadu obavestiti Stalnu grupu za bezbednost novinara, preko kontakt tačaka u policiji i tužilaštvu, ali i domaću i međunarodnu javnost i sve organizacije koje se bave zaštitom slobode medija. 
 
"Ovo je još jedan u nizu dokaza da se nasilje u Srbiji širi sve brže i brže i da je samo pitanje dana kada će fašističke falange, koje imaju podršku režima, umesto plakata na 'sumnjive' adrese početi bacati bombe", zaključuje se u saopštenju Nezavisnog društva novinara Vojvodine.
  • vera

    09.08.2023 23:47
    čemerno
    ovakve ili ćemo kažnjavati, ili ćemo postati Severna Koreja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti