FOTO, VIDEO: Na ulicama Novog Sada uskoro "zelena flota" Pošte - evo o čemu se radi

Pošta Srbije predstavila je u Novom Sadu šest od 31 električnog kombija koji će do kraja meseca početi da razvoze poštu i pakete u vojvođanskoj prestonici.
FOTO, VIDEO: Na ulicama Novog Sada uskoro "zelena flota" Pošte - evo o čemu se radi
Foto: 021.rs
Ovo je prvi deo, kako su u Pošti naveli, "zelene flote" koja će se pojaviti pored Novog Sada i u Kragujevcu, Nišu i Beogradu. 
Direktor "Pošta Srbije" Zoran Đorđević je objasnio da je plan da se krene sa Novim Sadom, a da onda slede Kragujevac i Niš, a na kraju i Beograd.
On kaže da se nadaju da će se mreža punjača za električna vozila proširiti i po drugim gradovima i opštinama, tako da će Pošta Srbije moći električna vozila da širi svuda po Srbiji.
 
"Društvena odgovornost zahteva od nas da pratimo savremene trendove, ali i da pratimo ono što naša država radi kada je u pitanju očuvanje životne sredine, što znači da se i u Pošti Srbije koriste vozila na električni pogon. Gledali smo da s tim započnemo u toku ove godine. Mi smo u toku posla postavljanja solarnih panela u distributivnim centrima u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Beogradu, kako bismo štedeli električnu energiju i omogućili i da električna vozila imaju potpuno autonomnost i zaokruže ciklus, tj. da se pune iz zelene energije", navodi Đorđević. 
 
Ova vozila su kupljena na tenderu prošle godine po ceni od preko milion evra. 
 
 
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je ocenio da je prezentacija prvih električnih vozila koja će se koristiti u Novom Sadu lep i važan događaj za grad.
 
"Ukupno, Novi Sad treba da dobije 31 električni kombi Pošta Srbije. Ovo su vozila koja su 100 odsto bez emisije štetnih gasova, a takođe proizvode i manju buku. Novi Sad će pored ovih dobiti i veća vozila, kao kamione. Mislim da je super da se na ovaj način bavimo održivim razvojem i urbanom mobilnosti, jer je nesumnjivo da su saobraćajne gužve sve veće u Novom Sadu", naveo je Đurić.
 
Podsetimo da Pošta Srbije od pre tri godine u Novom Sadu koristi i nekoliko manjih električnih automobila koji služe da se njihovi radnici lakše kreću u uskim ulicama i malim prostorima za parkiranje. 
 
  • G pen

    10.08.2023 18:49
    Strucnjace napredni, naravno da ce biti pljuvanje jer posta kasni po nedelju dana i to iz Novog Sada. Dok nisu tvoji dosli posta je stizala za JEDAN dan u veca mesta. I ako ti treba Post Express usluga moras zvati j. Beograd. Da li ste vi vise normalni sa tom centralizacijom? Svi su na vreme pobegli od njega pa pustite i nas pa se vi j. vise sami. Ovako vise ne moze. Ovo je sada nuzno za preziveti.
  • Branko

    10.08.2023 18:07
    Trotersi
    Del Boj & Rodni nam fale u ovoj prici inace isto vozilo kao u seriji"Mucke"
  • pera

    10.08.2023 17:36
    jbte, to je sad hype, nema veze sta se radi samo da je prevoz na struju
    i onda je to strava, napredno i tako.

    kakve su ovo sklopocije uzeli, to ima da radi do isteka garancije mozda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti