LSV o targetiranjima putem plakata u Novom Sadu: Plakati ekstremista i fašista uvek u službi vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine reagovala je na targetiranje od strane ekstremnih desničara putem novih plakata u centru Novog Sada, poručujući da se ne boje.
LSV o targetiranjima putem plakata u Novom Sadu: Plakati ekstremista i fašista uvek u službi vlasti
Foto: 021.rs

Na plakatima, koje je postavio desničarski Konzervativni pokret "Naši", kao "vodeće ličnosti koje rade protiv interesa" Vojvodine označeni su, između ostalih, nekadašnji predsednik LSV Nenad Čanak i aktuelni lider LSV - Vojvođani Bojan Kostreš.

Ličnosti sa plakata označeni su kao "Peta kolona" i dovedeni u vezu sa nekadašnjim ustaškim predvodnikom Antom Pavelićem.
"Plakate kojima je izlepljen Novi Sad, a na kojima se LSV - Vojvođani, njeni istaknuti članovi, kao i drugi opozicioni političari i novinari, nazivaju 'Petom kolonom' samo je još jedan u nizu pokušaja desno ekstremističkih i fašističkih organizacija da unesu nemir među građane Vojvodine. Kukavičko delovanje ovih desnih ekstremista je već nadaleko poznato. Ligaši su na takve napade navikli. Traju još od 1991. godine i uvek su bili u službi vlasti", navodi se u saopštenju Lige.
 
Ova stranka poručuje da je svesna da je bez ikakve koristi da traži od nadležnih državnih organa da procesuiraju desne ekstremiste i fašiste koji stoje iza ovih napada.
 
"Vojvođane je nemoguće uplašiti", dodaje se u saopštenju.
 
Prethodno je reagovalo i Nezavisno društvo novinara Vojvodine.
  • Bojan

    10.08.2023 20:07
    Hipokrizija
    Pa i vi ste u sluzbi vlasti, one kolonijalne sa zapada.
  • Kisač

    10.08.2023 14:58
    Liga
    Šodroš u srcu

    Kao koga još briga za LSV a on potroši 14 redova na LSV. :) :) :)
  • Šodroš u srcu

    10.08.2023 14:30
    Sumnjam
    Hm, ovo mi deluje kao pokušaj vlasti da malo opere biografiju Lige. Kao da je neko rekao iz Naših da to urade. Jer Liga brate nepostoji kao stranka. Pa je evo znam gomilu ljudi koji su otišli odatle. Ostalo im to što je udomljeno i zaštićeno u najvećem komunalnom preduzeću. Ma, ustvari koga uopšte briga za njih. U svakom slučaju, ako im neko stvarno preti to je za osudu, ali eto nemogu se oteti utisku da je ovo trik neki.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti