Petak u Novom Sadu sunčan i topao uz brojne mogućnosti za izlazak

Poslednjeg radnog dana u ovoj nedelji očekuje nas lepo vreme i brojna dešavanja.
Petak u Novom Sadu sunčan i topao uz brojne mogućnosti za izlazak
Foto: 021.rs
Za ovaj petak najavljuju se novi nestanci struje i vode kao i nove izmene u saobraćaju.
Na početku vam donosimo kakvo nam vreme predstoji i koje nas temperature očekuju, da bismo vam na kraju predložili kako možete iskoristiti ovaj petak i koje su neke od opcija gde možete izaći.
Vreme
 
Petak pred nama biće sunčan i topli. 
 
Minimalna temperatura biće 13, a najviša 26 stepeni.
 
Duvaće slab i umeren, na istoku povremeno i jak severozapadni vetar.
 
Očekivana biometeorološka situacija izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima, srčanim bolesnicima i osobama sa visokim krvnim pritiskom. Reumatski bolovi i nesanica su mogući kao meteoropatske reakcije. 
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada i Veternika u petak neće imati struje.
 
Bez struje u Novom Sasdu biće ulice Živojina Ćuluma 8-30C, 39-61, Zidarska 5, Simonidina 4, 3, M. Leskovca 20, od 8.30 do 9.30 časova
 
U Veterniku struje neće imati Kralja Petra I 7A, 16, Vojvode Mišića 2, Fruškogorska 2-40, 1-29, od 12.30 do 13.30 časova.
 
Istog dana, delovi Stepanovićeva neće imati vode zbog radova.
 
Bez vode će od 8 do 15 časova biti ulice Vojvode Putnika i Boške Buhe.
 
U "Vodovodu" kažu da postoji mogućnost da se, ukoliko bude potrebe, blokada vodovodne mreže produži i proširi.
 
Druga faza u okviru izmene u saobraćaju na Bulevaru oslobođenja počinje od petka.
 
To podrazumeva zabranu odvijanja saobraćaja u levoj kolovoznoj traci na Bulevaru oslobođenja, u delu od Ulice Novosadskog sajma do Bulevara kralja Petra I.
 
Od petka se ukida stajalište Bulevar oslobođenja - Bulevar kralja Petra I gde staju linije 3, 4, 5, 5N, 7, 10, 14, 15, 18, 19,51A, 52, 53, 54, 55, 60, 61, 62, 63, 64, 69, 71, 72, 73, 74, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 84 i 86.
 
Devet autobuskih linija GSP-a privremeno će izmeniti svoje redovne trase od petka zbog sanacije kolovoza u zoni raskrsnice Stražilovske i Maksima Gorkog.
 
Detaljnije pročitajte OVDE.
 
Gde izaći?
 
Predavanje "Mebl na platnu: slike kao izvor za proučavanje nameštaja" biće od 19 časova u Galeriji Matice srpske. Predavanje će voditi Ana Samardžić, kustoskinja Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu.
 
Film "(Ćerkin) prvi put" u režiji Rikarda Rosija biće prikazan u dvorištu Kulturne stanice Eđšeg od 21 čas. Posetioci će imati prilike da u bioskopu na otvorenom uživaju u serijalu savremenog italijanskog filma. Ulaz je slobodan.
 
U Kulturnom centru LAB od 16 časova je "Vatra". Za muzičku selekciju zaduženi su Asarri, Balša, Dažbog i Endži, uz raznovrsna prateća dešavanja koja uključuju koktele, šop, izložbu i ostalo. Ulaz je 300 dinara.
ELECTROПОП žurka koja ima cilj da okupi ekipu koja će izbrisati razlike među ljudima i muzičkim žanrovima je u Borisovom ateljeu od 21 čas. Warm up hour je rezervisan za THE WEEKND a DJ podrška je Fich. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.