Oblačna sreda kuca na vrata: Gde ići (i koju ulicu zaobići) u Novom Sadu?

Druga polovina avgusta donosi nam nastavak trenda promenjivog vremena, ali je i dalje leto i možemo da očekujemo visoke temperature.
Oblačna sreda kuca na vrata: Gde ići (i koju ulicu zaobići) u Novom Sadu?
Foto: 021.rs
Ni predstojeća sreda neće biti ništa drugačija. Novi Sad je još uvek pomalo uspavan, ali dešavanja neće manjkati kako se svi budu vraćali sa odmora.
Još uvek nije taj slučaj, pa u sredu, 16. avgusta neće biti pregršt događaja. Ipak, nešto se može probrati, a obratite pažnju i na vremenske (ne)prilike i aktuelnu situaciju na ulicama našeg grada.
Pred vama je novi, kratki vodič kroz dan.
 
Vreme
 
Sreda nam donosi oblačnost i mogući pljusak s grmljavinom. Najniža temperatura koju meteorolozi najavljuju je 18°C, dok će u najtoplijem delu dana biti 29°C.
 
Toplo vreme sa oblacima i mogućim padavinama donosi nam sparinu - što donosi i potencijalne meteoropatske probleme. Oprez se savetuje i srčanim bolesnicima, dok meteoropate mogu da očekuju glavobolju i umor. 
 
Trebalo bi da znate i...
 
Pojedine ulice u Novom Sadu u sredu neće imati struje. U periodu od 8.30 do 10.30 časova struje neće imati Vojvode Stepe 36/A, a od 15 do 16 časova struju neće imati Jovana Hranilovića, neparna strana 51-65, Stevana Doronjskog 1-8, Bulevar Jaše Tomića, parna strana 16-26 i Rumenačka 148-148a.
 
U toku je asfaltiranje na nekoliko lokacija. Asfaltira se Stražilovska ulica na deonici od Radničke do Maksima Gorkog, kao i na raskrsnici Stražilovske i Radničke. Ovi radovi trajaće do nedelje, 20. avgusta i zbog njih je saobraćaj na ovim deonicama zaustavljen.
 
Alternativni pravci su: Maksima Gorkog, Kej i Bulevar cara Lazara. 
 
Sanira se i kolovoz na Bulevaru kneza Miloša, pa se preporučuje da zaobilazite ovaj bulevar pošto se radovi izvode fazno. Trenutno je zabranjen saobraćaj u levoj traci na ovom bulevaru, u delu od Futoškog puta do Bulevara vojvode Stepe (bez raskrsnice), Bulevara kneza Miloša i Bulevara Jovana Dučića.
 
Pri kraju su radovi na sanaciji Bulevara oslobođenja, a trenutno se asfaltira deo od Ulice Novosadskog sajma do Bulevara kralja Petra I. Dok traju radovi u jednoj, saobraćaj se odvija dvosmerno u suprotnoj traci, s ograničenjem brzine na 30 km/h.
 
Za sada nema najava o isključenju vode, ali budući da dnevno bude poneka havarija, pratite naš portal 021.rs za sve detalje u realnom vremenu.
Gde ići?
 
Interesantno predavanje vas u sredu čeka u Muzeju Vojvodine - o pšenici. Predavanje "Pšenica – interesantno/neinteresantno" u okviru izložbe "Pšenica – od njive do trpeze". biće u 20 časova i drži ga arheobotaničar Aleksandar Medović.
 
Izložba karikatura Milenka Kosanovića, jednog od najzapaženijih srpskih karikaturista druge polovine 20. i početka 21. veka, otvara se u Arhivu Vojvodine u 16 časova. 
 
Kvizomani će ponovo moći da provere svoja znanja iz muzike u tematskom kvizu u Kaffa baru, TC Merkator. Povedite prijatelje, a početak je u 19.30.
 
Zamenite obrok s nogu veganskom večerom u društvu. Kao što ste navikli, zajednička veganska večera je sredom u 20 časova u Crnoj kući, a možete da se pridružite i pripremanju klope od 16 časova.
 
Od 14 do 15 časova, imaćete prilike da prisustvujete predavanju i projekciji u okviru ciklusa "Svet digitalne umetnosti". Lokacija je Američki kutak, a tema je video-umetnost Johanesa Dajmlinga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.