Oblaci, sparina, radovi, ali i dešavanja: Šta raditi u četvrtak u Novom Sadu?

Gde je sreda, tu je i četvrtak s još jednom najavom sparnog vremena.
Oblaci, sparina, radovi, ali i dešavanja: Šta raditi u četvrtak u Novom Sadu?
Foto: 021.rs
Ovaj četvrtak će, pak, biti topliji. Barem je blizu vikend.
U našem novom vodiču kroz predstojeći dan saznajte da li vam je potreban kišobran, gde će u gradu biti radova, kao i gde uveče možete u razonodu.
Vreme
 
Četvrtak, 17. avgust nam donosi još topliji dan. Najniža temperatura koju meteorolozi najavljuju je 17°C, dok će u najtoplijem delu dana biti 30°C.
 
Očekuje se i kraća, slaba kiša koja će doneti privremeno osveženje. Kao i u sredu, biće sparan dan.
 
Vreme neće prijati plućnim bolesnicima, a moguće tegobe su i kod srčanih bolesnika. Preporučuje se da smanjite fizički napor.
 
Od meteoropatskih reakcija ne treba da vas iznenade nervoza i smanjena radna sposobnost.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada i Sremske Kamenice u četvrtak neće imati struje. Od 15 do 16 časova bez struje će biti ulice Jovana Popovića 8-36, 13-43, Vršačka 23-51, 28A-48, Neimarova 1-35, 2-36, Rejmontova 26, 26A i Milana Koma 1-13, 10-25 u Novom Sadu.
 
Kad je reč o Sremskoj Kamenici, bez struje će od 8 do 11 sati biti ulice Vojvode Putnika 2-168, 1-45, Trg Zmaj Jove 2, 14-18, 13-17, Vuka Karadžića 6-24, 5, 11-21, Svetozara Markovića 14-16, 26, Školska 1-15, Dvor 1, 4, Gajeva 22-66, 21-65, Slobodana Bajića 21-39, 39-55, 12-20, 52-62, Petra Kočića 3, 5, 4, 6, I. L. Ribara 1-17, 2-18, te Zmaj Jovina 4-14 i 1-15.
 
Imajte na umu da je (konačno) završena rekonstrukcija parkinga i trotoara u Ulici dr Ivana Ribara. Obnovljeno je 69 parking mesta i oko 100 kvadrata pešačkih površina.
 
Kad smo kod radova, podsetimo se onih aktuelnih. Asfaltira se Stražilovska ulica na deonici od Radničke do Maksima Gorkog, kao i na raskrsnici Stražilovske i Radničke. Ovi radovi trajaće do nedelje, 20. avgusta i zbog njih je saobraćaj na ovim deonicama zaustavljen. Alternativni pravci su: Maksima Gorkog, Kej i Bulevar cara Lazara. 
 
Sanira se i kolovoz na Bulevaru kneza Miloša, pa se preporučuje da zaobilazite ovaj bulevar pošto se radovi izvode fazno. Trenutno je zabranjen saobraćaj u levoj traci na ovom bulevaru, u delu od Futoškog puta do Bulevara vojvode Stepe (bez raskrsnice), Bulevara kneza Miloša i Bulevara Jovana Dučića.
 
Pri kraju su radovi na sanaciji Bulevara oslobođenja. Od četvrtka, 17. avgusta do srede, 23. avgusta, na snazi će biti privremena zabrana saobraćaja u desnoj kolovoznoj traci Bulevara oslobođenja, u delu od Bulevara kralja Petra I do Bulevara Jaše Tomića.
 
Za vreme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati dvosmerno u suprotnoj traci, sa ograničenjem brzine na 30km/h.
 
Za sada nema najava o isključenju vode, ali budući da dnevno bude poneka havarija, pratite naš portal 021.rs za sve detalje u realnom vremenu.
 
Inače, stajalište Bulevar oslobođenja/Bulevar kralja Petra I (kod "Simpa"), na kojem staju pojedine linije GSP-a, biće privremeno ukinuto zbog rekonstrukcije kolovoza u delu Bulevaru oslobođenja, od Bulevara kralja Petra I do Bulevara Jaše Tomića). Tako će biti do srede, 23. avgusta.
 
Gde ići?
 
Četvrtak je dan za famozni Language club u Radio kafeu. Dođite da razgovarate na mnogim stranim jezicima sa drugim poliglotama, s početkom u 18.30.
 
U okviru manifestacije "Leto na Trgu galerija", možete čuti putopisno predavanje "Jermenija – živi susret sa drevnom kulturom". O Jermeniji će govoriti muzejski savetnik Muzeja Vojvodine Darjuš Samii, predavanje je u vrtu Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića, a počinje u 21 čas.
"Zvezde grandža" stižu u Lazino tele i donose zabavu. Početak svirke je u 22 časa.
 
Posetoci Svilare imaju još svega par dana da pogledaju izložbu Daniela Ošundara pod nazivom "Dolazimo!".
 
Projekcija filma "Spirit of '45" i diskusija o istom održaće se u Crnoj kući. "Spirit of '45" je britanski dokumentarni film iz 2013. koji se bavi razvojem socijalne države od kraja Drugog svetskog rata u toj zemlji. Projekcija počinje u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.