Poreska uprava podseća Novosađane da plate porez na imovinu, jer teče kamata

Gradska poreska uprava podseća Novosađane da je 14. avgusta istekao rok za plaćanje treće rate poreza na imovinu za 2023. godinu.
Poreska uprava podseća Novosađane da plate porez na imovinu, jer teče kamata
Foto: 021.rs
Ova uprava apeluje na građane da izvrše uvid u stanje svojih obaveza po osnovu poreza na imovinu, u cilju izmirenja dospelih obaveza. 
"Izmirivanjem dospelih obaveza, poreski obveznici izbegavaju dalji obračun i naplatu kamate na neblagovremeno plaćene javne prihode, po stopi koja na današnji dan iznosi čak 16,5 odsto", kažu u poreskoj.
Takođe, podsećaju Novosađane da stanje na računu poreza na imovinu, fizička lica mogu dobiti na sledećim lokacijama:
 
- info pult Gradske poreske uprave u TC "Promenada", a radno vreme je od 12 do 20 časova;
 
- šalter sala Gradske poreske uprave u Ulici Vojvođanskih brigada 24-26, radno vreme od 8 do 14 časova;
 
- šalter mesto Gradske poreske uprave u prostorijama Informatike na Bulevaru Slobodana Jovanovića 15, radno vreme od 8 do 14 časova;
 
Takođe, ova informacija se može dobiti upitom na adresu gpu@novisad.rs i putem naloga na portalu eUprava.
 
Gradska poreska uprava Grada Novog Sada podseća građane da je i ove godine omogućeno preuzimanje kopije poreskog rešenja u svim poštama na teritoriji Novog Sada i prigradskih naselja.
  • Ringla stara

    22.08.2023 09:59
    Nit sam prijavio imovinu,pa me bas zabole.
  • alex

    22.08.2023 09:52
    Kakav je to lopovluk. Naplacuju kamatu. Resenje stigne kad je vec prosla naplata prve rate. Dakle, vec ste u kamati. Zasto se ne naplacuje porez za 2023. na pocetku 2024? Ako nisi platio npr. do kraja Marta 2024, dalje se racuna kamata. Isti slucaj sa onim lopovlukom za odvodnjavanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti